Ostali sportovi

Najmlađi kadeti, stonoteniseri Stk Mladost, postali Ekipni državni prvaci – Rezime takmičarske sezone 2020/2021

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Najmlađi kadeti, stonoteniseri Stk Mladost, postali Ekipni državni prvaci – Rezime takmičarske sezone 2020/2021- Proteklog vikenda su u organizaciji STS BiH u Tuzli održana posljednja takmičenja za sezonu 2020/2021. godinu, i to Ekipno državno prvenstvo u kategoriji najmlađih kadeta (do 10 godina) i Ekipno državno prvenstvo u kategoriji mlađih kadeta (do 12 godina) na kome su učešće uzeli i najmlađi članovi našeg kluba, te ponovo ostvarili fantastične rezultate.
Ekipa najmlađih kadeta u sastavu Zlotrg Dino i Šurković Benjamin je osvojila 1. mjesto, čime smo postali ekipni državni prvaci, dok je ekipa mlađih kadeta u istom sastavu osvojila 3. mjesto.
Ovim takmičenjima je okončana jedna od najuspješnijih sezona u historiji našeg kluba, koji funkcioniše i radi od 1997. godine, a najistaknutiji su sljedeći rezultati:
  • 2. mjesto u play off-u za prvaka BiH u Premijer ligi BiH (najviši rang takmičenja u BiH). Regularni dio prvenstva okončali na 2. mjestu sa omjerom pobjeda i poraza 17:3. Ekipa u sastavu: Dizdarević Mirza, Konjić Edin, Zahirović Kenan i Šećibović Adin.
  • 2. mjesto u KUP-u BiH,
  • Ekipni državni prvaci u kategoriji najmlađih kadeta,
  • 3. mjesto na ekipnom Državnom prvenstvu u kategoriji mlađih kadeta,
  • Edin Konjić – državni prvak u kategoriji seniora u pojedinačnoj konkurenciji i prvoplasirani igrač na zvaničnoj rang listi, čime je osigurao nastup u reprezentaciji BiH,
  • Zahirović Kenan i Šećibović Adin, na Državnom prvenstvu najboljih seniora osvojili 3. mjesto u igri parova,
  • Edin Konjić- 2. mjesto na TOP-u 8 najboljih seniora BiH,
  • Zlotrg Dino- državni prvak u kategoriji najmlađih kadeta u pojedinačnoj konkurenciji, igri parova sa Šurković Benjaminom i mix dublovima sa Lovrić Lanom,  te prvoplasirani igrač na zvaničnoj rang listi, čime je osigurao nastup u reprezentaciji BiH,
  • Zlotrg Dino- 1. mjesto na prvom Otvorenom prvenstvu najmlađih kadeta u BiH,
  • Šurković Benjamin- 3. mjesto na  prvom Otvorenom prvenstvu najmlađih kadeta u BiH,
  • Zlotrg Dino- 1. mjesto na drugom Otvorenom prvenstvu najmlađih kadeta u BiH,
  • Šurković Benjamin- 3. mjesto na drugom Otvorenom prvenstvu najmlađih kadeta u BiH,
  • Šurković Benjamin- 3. mjesto u mix parovima sa Redžepagić Tajrom na Državnom prvenstvu najmlađih kadeta, te okončao sezonu na 3. mjestu najboljih najmlađih kadeta u BiH,
  • Maglić Kamer i Alispahić Tarik, na Državnom prvenstvu za mlađe kadete osvojili 2. mjesto u kategoriji dublova,
  • U izboru najboljih sportista Grada Zenice za 2020. godinu, Zlotrg Dino je izabran za sportsku nadu,
  • U izboru najboljih sportista Zeničko-dobojskog kantona za 2020. godinu, Zlotrg Dino je izabran za sportsku nadu, te “5. međunarodni Zenica table tennis Open” je izabran za najbolji sportski događaj u 2020. godini.
Ono na što smo ponosni kao klub, jeste da su svi gore navedeni igrači proizvod škole stonog tenisa našeg kluba, koji se godinama razvijaju i ponosno predstavljaju Grad Zenicu, Zeničko-dobojski kanton i našu Bosnu i Hercegovinu na svim takmičenjima na domaćoj i međunarodnoj sceni.
Ovom prilikom želimo da se zahvalimo dugogodišnjem predsjedniku kluba Dizdarević Mustafi, koji je svojim profesionalnim i odgovornim radom postavio čvrste temelje našeg kluba, te zadužio novoizabrano podmlađeno rukovodstvo kluba da nastave u istom smjeru.
Posebna zahvalnost ide medijima koji redovno izvještavaju javnost o svim uspjesima našeg kluba dugi niz godina.
S poštovanjem, Stk “Mladost” Zenica


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno