Ostali sportovi

Najmlađe selekcije Ragbi kluba Čelik gostovale na turniru u Sinju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najmlađe selekcije Ragbi kluba Čelik nastupile su jučer 10.04.2022. godine na turniru koji je organizirao Ragbi klub Sinj. RgK Čelik je nastupio sa selekcijama u uzrastima U6, U8,10 i U12. Pored selekcije domaćina nastupile su ekipe iz Splita, Makarske i Dubrovnika.

U selekcijama U6 i U8 gdje je bilo takmičenje revijalnog karaktera mogli smo vidjeti kako najmlađi uživaju zabavljajući se sa jajastom loptom.
Selekcija U10  od ukupno  četiri odigrane utakmice ostvarila je tri pobjede i u borbi za prvo mjesto izgubila od našeg starog rivala ekipe splitske Nade što nije uticalo na zadovoljstvo trenera prikazanom igrom naših mladih ragbijaša i njihovim znanjem vještina sa ovalnom loptom.
Selekcija U12 odigrala je utakmice sa ekipama Sinja, Dubrovnika i Nade i u izuzetno dobrom raspoloženju i nastupu ostvarila tri pobjede što je sjajan pokazatelj razvoja naših mladih igrača i njihovih trenera.
Gostovanje u Sinju je postalo već tradicionalno te dobrog druženja i veselja kao i sportskog nadmetanja nije izostalo, te se ovom prilikom zahvaljujemo našim domaćinima i radujemo se ponovnom susretu.
Ragbi klub Čelik


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno