Ostali sportovi

Karate klub Internacional Zenica bogatiji za četiri nova reprezentativca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dana 09. i 10.04.2022. godine u Vogošći i našoj ljepotici Gradskoj dvorani „Husein Smajlović“ održano je Državno prvenstvo za seniore, veterane i parakaratiste, te Državno Prvenstvo za djecu. Karate klub „Internacional“ Zenica uzeo je aktivno učešće na pomenutim događajima.

Selver Keleštura u kategoriji kate veterani postao prvak BiH za 2022. godinu. Ovim plasmanom stekao je uslov da predstavlja Bosnu i Hercegovinu na Balkanskom i Evropskom prvenstvu.

Na Prvenstvu za djecu u našoj Areni briljirao je Anis Karić koji je osvojio zlatnu medalju u kategorija kate dječaci 13 godina, bronzanu medalju u kategoriji kumite dječaci 13 godina -42 kg, zlatnu medalju u sastavu kata tima, te time osvojio 2 . mjesto u ukupnom plasmanu pojedinačnih takmičara.

Kata tim u sastavu Anis Karić, Tarik Buljić i Dženan Šušić postali su prvaci Bosne i Hercegovine, te tako ušli u sastav reprezentacije za predstojeće Balkansko prvenstvo. Ovo Prvenstvo okupilo je rekordan broj od 910 takmičara iz 111 klubova.

Ostali takmičari kluba ostali su bez medalje i pred njima je da u narednom periodu otklone uočene greške, te se bolje pripreme za sljedeća takmičenja.

U karate klubu „Internacional“ Zenica prezadovoljni su postignutim rezultatom i već su sve snage okrenute pripremama za naredni period.

Uprava kluba čestita trenerima i takmičarima na postignutom rezultatu.

Idemo dalje …

Vaš „Internacional Team“



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno