Info

Najjeftiniji gradovi za život na svijetu

Na ovih 7 mjesta za siću možete živjeti kao milijarder ili pokrenuti biznis
Na ovih 7 mjesta za siću možete živjeti kao milijarder ili pokrenuti biznis
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najjeftiniji gradovi za život- Život bogataša san je većine. I dok rijetki među nama mogu priuštiti luksuz, a ostali smrtnici tek sanjati o dobitku na lotu, postoji nekoliko mjesta na svijetu na kojima, uz malo novaca, možete živjeti jako lijepo. Barem sedam dana.

Alicante, Španija
Ovaj je grad primjer štedljivog načina života, a to su učinili bez da su žrtvovali ljepotu i kvalitetu koju posjeduje. Alicante je poznat po prekrasnoj plaži Costa Blanca, ali i po blagoj klimi, raznovrsnoj ponudi hrane i opuštenom načinu života. To je mjesto na kojem se nikada nećete razočarati.

Mendoza, Argentina

U samom srcu Argentine nalazi se ovaj prekrasan grad. Lokalna ekonomija je jaka i svakodnevno se otvaraju nove firme. Ako ste u potrazi za gradom gdje biste otvorili svoju firmu, Mendoza je pravo mjesto za vas.

Bali, Indonezija

Ovaj jeftini raj na zemlji ima živopisan noćni život, razvijen turizam i pravo je mjesto ako imate ideju za otvaranjem gift shopova. Svake godine ovo mjesto posjete stotine hiljade turista što donesu brdo novca kojeg su spremni potrošiti na suvenire. Idealno za neki novi biznis.

Chiang Mai, Tajland

Chiang Mai ima jednu od najblažih i najugodnijih klima u Aziji. Ovaj planinski grad bogat je kulturom, dobrom hranom i prijateljski nastrojenim ljudima. U njemu ćete svoje financije moći rastegnuti poprilično dugo i široko, bez da se morate bojati da će puknuti i ponestati.

Corozal, Belize

Ovo je grad za ljude koji se žele opustiti i uživati. Pravo mjesto za meditaciju i jogu sa predivnim plažama, fantastičnim restoranima i poprilično je pristupačan.

Puerto Vallarta, Meksiko

Meksiko je prepun gradova u kojima se može jeftino živjeti, ali Puerto Vallarta je vjerovatno najjači! Prirodne ljepote čine ovaj grad jako romantičnim, ali tu romantiku pomalo kvari pretrpanost turistima. Ali ako volite Ultre i slične događaje s puno ljudi uz vas…

Ojen, Španija

Ovaj španski grad prepun milionskih vila, ali je opet toliko pristupačan da je to nevjerovatno. Turizam je ovdje glavna grana ekonomije i to ga čini primamljivim za otvaranje novih poslova. Jer gdje će se okrenuti više novca, ako ne tamo gdje ima puno turista. A možete se i odmoriti…

avaz.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno