Info

Najbolji pasoš svijeta: BiH na 85. mjestu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najbolji pasoš svijeta: BiH na 85. mjestu – Prema najnovijem izvještaju kosultantske kuće Nomad Capitalist po svim parametrima Švedska ima najbolji pasoš na svijetu, zbog čega državljani te zemlje uživaju pogodnosti koje u mnogim zemljama ne postoje.

Švedski državljani imaju besplatno zdravstveno osiguranje, besplatno obrazovanje, plaćene godišnje odmore i zbog svega toga Švedska ima najpoželjniji pasoš na svijetu, prenosi Independent.

Paosši zemalja se rangiraju na osnovu analize kada su u pitanju bezvizni režim, građanske slobode, oporezivanje, globalni ugled i još mnogo toga.

Od 199 zemalja, koliko je analizirano u istraživanju Nomad Capitalista Švedska je na broju 1, Velika Britanija je tek 16, SAD nisu ni među 30 zemalja, a od zemalja regije najbolje kotira Slovenija koja je na 35. mjestu, Hrvatska je 49, Srbija je 73. a BiH 85.

Naša zemlja ima bezvizni režim sa 101 zemljom, a ugovor o dvojnom državljanstvu s 30 zemalja.

Studija je pokazala da Šveđani imaju bezvizni režim sa 176 zemalja svijeta, a imaju mogućnost da rade u inostranstvu bez toga da moraju platiti porez u svojoj zemlji. Također, dobili su najviše ocjene u pogledu ličnih sloboda, zatim sloboda medija i još mnogo toga.

vijesti.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno