Zabava

Najavljen novi World of Warcraft

Najavljen novi World of Warcraft
Najavljen novi World of Warcraft
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najavljen novi World of Warcraft- WarCraft franšiza u svojoj bogatoj istoriji osim brojnih videoigara te filma koji stiže uskoro, ima i veliku kolekciju knjiga, kratkih priča i stripova koji nam omogućuju da uronimo u najveće dubine ovog ogromnog svijeta i do detalja upoznamo njegovu istoriju, heroje, lokacije, kulture, rase i sve ono što ovu franšizu čini jednom od najpopularnijih fantazijskih svjetova.

Iz Blizzarda su ekskluzivno najavili najnoviji dodatak WarCraft porodice. Sve WarCraft knjige karakteristične po tome što imaju ozbiljan, mračan fantazijski ton, dok stripovi obično imaju nešto veseliju notu. Ipak, iz Blizzarda su ekskluzivno najavili najnoviji dodatak WarCraft porodice, serijal knjiga za djecu od 8 do 12 godina pod nazivom World of Warcraft: Traveler.

Ideja Travelera je da kroz set vrhunski ilustriranih knjiga napisanih perom čuvenog pisca Grega Weismana, mladi naraštaji zainteresirani za WarCraft taj magični svijet upoznaju očima svojih vršnjaka iz Azerotha, koji će biti glavni likovi u ovoj seriji knjiga.

Iako je ciljana publika ovih knjiga predtinejdžerski uzrast, iz Blizzarda poručuju da je ideja da Traveler serijal bude odlično iskustvo i veteranima WarCrafta, koji su već prešli WarCraft RTS igre i WoW te da uz Traveler vide Azeroth na jedan novi način.

Prva knjiga u serijalu najavljena je za dcembar ove godine, a izdavač će biti Scholastic, najveći svjetski izdavač knjiga za djecu.

(NN/dnevnik.hr)Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno