Nogomet

NAJAVA: V kolo Lige za ostanak: NK Čelik – NK Široki Brijeg

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NAJAVA: V kolo Lige za ostanak: NK Čelik – NK Široki Brijeg – Nogometni klub Čelik je bez poraza u proljetnom dijelu takmičenja u BH Telecom Premijer ligi BiH. Četiri remija u utakmicama regularnog dijela takmičenja, te po dvije pobjede i dva neriješena rezultata u Ligi za ostanak, svrstavaju „crno-crvene“ zajedno sa Zrinjskim i Željezničarom među tri najbolja tima u doigravanju.

U posljednje tri utakmice Čelik je osvojio sedam bodova, nije primio pogodak, a novo veliko iskušenje za izabranike Borisa Pavića je Široki Brijeg. Poslije iznenađujućeg domaćeg poraza od Metelleghea, Široki Brijeg dolazi na megdan Čeliku na Bilinom polju. Tri boda bi naš tim približila opstanku u Premijer ligi i dala realne šanse da se u pet predstojećih mečeva riješi pitanje opstanka na veliko zadovoljstvo svih onih kojima su crno-crvene boje najdraže. S druge strane, Široki nema ambicije za promjenu svoje pozicije na tabeli, te ih naš klub svakako očekuje u svom najboljem izdanju.

Stručni štab Čelika će imati ponovo sve nogometaše na raspolaganju protiv Širokog Brijega, jer se u tim poslije pauze zbog povreda vraćaju Salčinović, Dujković i Islamagić.

Čelik i Široki Brijeg su odigrali prvu zvaničnu utakmicu u takmičenjima Bosne i Hercegovine prije 19 godina u Mostaru, a do sada je ukupno odigrano 35 međusobnih premijerligaških susreta. Čelik je slavio 10 puta, Široki je bio bolji u 17 utakmica, a 8 ih je završeno bez pobjednika. Ovosezonski susreti u Premijer ligi završeni su pobjedama Širokog Brijega. I na Pecari i na Bilinom polju bilo je 1:0, za Čelikovog subotnjeg protivnika.

Međutim, svaka nova utakmica je nova želja, svaka nova pobjeda je nova nada, a samo zajedno možemo naše želje i nade pretvoriti u stvarnost. Idemo svi podržati kada je najpotrebnije i zajedno napraviti još jedan korak ka opstanku u Premijer ligi. Borbom do pobjede!

Čelik – Široki Brijeg, subota 22.04.2017. godine, 17:00 h, stadion Bilino polje.

nkcelik.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno