Košarka

Najava utakmice KŽK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U press centru Arene u Zenici održana press konferencija košarkaškog ženskog kluba “Čelik” (KŽK “Čelik”. Povod za press je odigravanje utakmice 13.kola Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige (MŽRKL), grupa B,  između KŽK Čelik i ŽKK „Badel 1862“ iz Skoplja (Makedonija).

Utakmica KŽK Čelik – „ŽKK Badel 1862“  na rasporedu je u četvrtk 05.februara 2015. godine sa početkom u 17 sati i igrat će se u Areni Zenica.

Prisutnim su se obratili: Slobodan Kecman, šef stručnog štaba (ŠSŠ) KŽK Čelik i kapiten KŽK Čelik,
Aida Kalušić.
Moderator na pressu bio je Nedžad Glibo, novinar i PR kluba KŽK Čelik, koji je u uvodu predstavio domaćine ove konferencije, te istakao da su oba domaćina izabrana među najuspješnije u 2014.godini u Gradu Zenici, Kecman-najbolji trener, a Kalušić najbolja sportistkinja zajedno sa Emmom Iličić.

ŠSŠ Čelika, Slobodan Kecman, na početku se osvrnuo na prošlu utakmicu i poraz od Radivoja Koraća u Beogradu. „Odsustvo Aldijane Iriškić, nešto slabiju igru u odbrani, te rani ulazak u lične greške Irme Rahmanović, su razlozi za poraz u Beogradu“- kazao je, pored ostalog, Kecman.
Za narednog protivnika kaže da su mlada i borbena ekipa i da se, nijednog trenutka, ne smiju potcjeniti.
U zavisnosti od kretanja rezultata šansu bi mogle dobiti igračice sa manjom minutažom, ali Kecman kaže da svakom protivniku prilazi potpuno ozbiljno.

Kapiten Čelika Aida Kalušić ističe zadovoljstvo što je, po drugi put zaredom, izabrana za najbolju sportistkinju Grada Zenice, ali da je to nova obaveza i motivacija za još bolji rad.
Što se tiče narednog protivnika u predzadnjoj utakmici grupne faze takmičenja u regionalnoj ligi, kaže da su mlada i perspektivna ekipa. U utakmicu će ući ozbiljno i očekuje sigurnu pobjedu, koju su ostvarili i na gostovanju u Skoplju (45:65) u šestom kolu prvenstva.
Zdravstveni bilten u ekipi je povoljan, a jedino neće moći nastupiti Aldijana Iriškić, zbog bolesti.

Da ponovimo, utakmica KŽK Čelik – „ŽKK Badel 1862“  na rasporedu je u četvrtak 05.februara 2015. godine sa početkom u 17 sati i igrat će se u Areni Zenica. Ulaz 2KM.

Pozivamo navijače da dođu u srijedu u Arenu Zenica i da podrže ovaj veoma uspješni zenički sportski kolektiv.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno