Košarka

NAJAVA: U srijedu novi gradski derbi, Jumper i KŽK Čelik u Kupu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkašice Jumpera i gradskog rivala Čelika odigrat će drugi gradski derbi u manje od mjesec dana. Nakon duela u okviru Prvenstva Bosne i Hercegovine, ove srijede uslijedi će novi duel u okviru Kupa Zeničko-dobojskog kantona. S obzirom da je prvi meč završen pobjedom Čelika, u Jumperu očekuju da u ovoj utakmici uzvrate gradskom rivalu.

„Očekuje nas još jedna teška, zahtjevna i nadam se neizvjesna utakmica. Mi smo proteklog vikenda imali izuzetno tešku utakmicu protiv Zrinjskog i uz nekoliko prehlađenih igračica tokom proteklih dana sigurno da će ova utakmica za nas biti veliki izazov. Igračice su se potrošile u proteklih nekoliko utakmica, posebno u ovoj posljednjoj u kojoj smo igrali i produžetak i bit će veoma teško pripremiti ekipu za ovaj meč. Međutim, mi u svaku utakmicu ulazimo s ciljem da pobjedimo i tako će biti i ovaj put. Sve igračice će vjerujem dati sve od sebe da upišemo pobjedu i plasiramo se dalje u Kup-u. Ponavljam, bit će teško jer pored naših nekih problema, s druge strane je izuzetno kvalitetna ekipa Čelika o čemu govore njihovi rezultati u dosadašnjem dijelu prvenstvene sezone. Očekujem dobru utakmicu i pozivam sve naše navijače da ispune dvoranu u što većem broju i da fer i sportskim navijanjem daju podršku našoj ekipi u nastojanju da ostvarimo pobjedu“, kaže Eldar Durmić, šef streučnog štaba Jumpera.

Utakmica Kupa ZDK između košarkašica Jumpera i Čelika igra se u srijedu, 27. decembra u Areni Husejin Smajlović sa početkom u 16,30 sati.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno