Rekreacija

NAJAVA: Stazom Kikijevog osmijeha 2023: Vranduk- Nemila

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NAJAVA: Stazom Kikijevog osmijeha 2023: Vranduk- Nemila- STAZOM KIKIJEVOG OSMIJEHA 2023: VRANDUK – NEMILA

Sedmu godinu zaredom, naše udruženje organizuje planinarsku turu sjećanja na našeg prijatelja iz planine, dragog rahmetli Aldina Hamzića Kikija. Turu koncipiramo da je realizujemo u okolini Nemile, sa ciljem na mezaru rahmetli Kikija kod džamije u Staroj Nemili. Do sada smo svake godine imali novu turu, a tako i ove.

Naša vrijedna ekipa, na čelu sa Amirom Tufekčićem i Salihom Sarajlićem, pripremila nam je novu stazu koja polazi iz Vranduka, penje se na Višegrad, pa preko Loznika silazi u Nemilu. Ovim vidom tura popularizujemo ovaj kraj kroz planinarenje, a istovremeno se sjećamo našeg rahmetli Kikija.

Uz to, organizujemo i doprinos za stipendiranje dviju Kikijevih kćerki, Lamija je u školi, a Lejla se ove godine upisala na Poljoprivredno-prehrambeni fakultet u Sarajevu. Uz njih je uvijek i njihova mama, naša Amela.

®️ ORGANIZATOR: “Azimuth 135” Zenica
VRIJEME I MJESTO POLASKA: nedjelja, 12. novembar 2023. godine, 07:00, Stara pijaca u Zenici na Bulevaru.
TEHNIČKI PODACI O TURI:
organizovanim autobuskim prijevozom:
▪️Zenica – Vranduk (dolazni)
▪️Nemila – Zenica (odlazni)
planinarska ruta: TRANSFERZALNA, oko 15 km: Vranduk – Višegrad – Loznik – Nemila
❤️ kondiciona zahtjevnost: K2/K3 – OTEŽANA/TEŠKA
tehnička zahtjevnost: T1 – NEZAHTJEVNO
OPREMA: GLEŽNJERICE ILI DUBOKE PATIKE, ruksak, presvlaka, slojevita odjeća, zaštita od kiše, vjetra i sunca, baterijska lampa.
HRANA I VODA: Vode najmanje 1,5 litar! Ima najmanje 1 izvor na stazi. Hrana iz ruksaka.

TROŠKOVI:

▪️prijevoz 12,00 BAM/osobi
▪️doprinos za školsku stipendiju dvjema kćerkama rahmetli Kikija (proizvoljan iznos, koliko ko može od srca. Prošle godine smo skupili 1.404 BAM)

⚠️ INFORMACIJE I OBAVEZNE PRIJAVE VIBER PORUKOM *PRIJAVA KIKI* NA 062/107-719.
Broj učesnika je ograničen.

⏺️ NAPOMENE: Odazivom na turu, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uslove za sigurno učestvovanje na istom, da prihvata navedeni program, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana ture, odluka i uputa vodiča.

️ Organizator zadržava pravo izmjene programa ture u slučaju nepredviđenih okolnosti na terenu (loši meteorološki uslovi i sl.), ali će se tura, akoBogda, održati, neovisno o vremenskoj prognozi



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno