Ostali sportovi

NAJAVA: Sportski vikend zeničkih ekipa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NAJAVA: Sportski vikend zeničkih ekipa- Donosimo raspored zeničkih sportskih ekipa za predstojeći  vikend, 27. i 28.februar 2021.godine, do kojeg smo uspjeli doći:

KOŠARKA (M)

-Košarkaši OKK Čelik, nakon reprezentativne pauze, gostuju u Kaknju u komšijskom derbiju uokviru 19.kola bh.košarkaške lige. Utakmica je na rasporedu u subotu u 20 sati.

KOŠARKA (Ž)

-Košarkašice KK Jumper, uokviru 20.kola bh.lige, domaćini su banjalučkoj ekipi Mladi Krajišnik. Utakmica je na rasporedu ove subote u 20 sati, gradska Arena „Husejin Smajlović“ Zenica.

-Košarkašice Čelika, uokviru iste bh. lige već su odigrale utakmicu iz 20.kola protiv aktuelnog prvaka RMU Banovići i gostima i poražene su sa 76:58. O ovome smo objavili na linku: https://www.zenicablog.com/poraz-kosarkasica-celika-u-banovicima/ .

RUKOMET (M)

-U subotu, 27. februara od 17 sati, rukometaši Čelika kreću u pohod na Premijer ligu, popularno nazvanu „Operacija Premijer liga BiH“. Na rasporedu je utakmica prvog proljetnog kola, odnosno 12.kolo Prvenstva u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever, RK Čelik – RK Donji Vakuf.

Uprava kluba se odlučila da radi žive TV prijenose svih domaćih utakmica, tako da će od subote od 17 sati ljubitelji rukometa i navijači RK Čelika na Youtube kanalu i Facebooku RK Čelika moći gledati živi prijenos utakmice protiv RK Donji Vakuf iz Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici

-Drugi zenički ligaš, ŠR Čelik Junior, u istoj ligi gostuje lideru na tabeli, Gradačcu. Utakmica RK Gradačac – ŠR Čelik Junior igra se ove subote od 18 sati u dvorani gradačačkog sajma –Gradačac.

ODBOJKA (Ž)

-Uokviru 15.kola Superlige Federacije BiH za žene, grupa Sjever. Odbojkašice OK Čelik-R su domaćini ekipi OK Maglaj. Utakmica je na rasporedu u subotu od 17,30 sati u KŠC „Sveti pavao“ u Zenici.

– Odbojkašice ŽOK Željezare Zenica u Prvoj ligi Federacije BiH, grupa Jug, u narednom 12.kolu gostuju kod ekipe OK Turbina Jablanica. Utakmica se igra ove nedjelje od 13 sati u SC Jablanica.

ODBOJKA (M)

– Odbojkaši OK Block-Outa, u Superligi Federacije BiH, grupa Jug, u 12.kolu gostuju ekipi OK Ilijaš.

Ovaj suret igra se ove subote od 18 sati u SD Ilijaš.

FUTSAL

-MNK Neimari ove subote od 14 sati u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ Zenica, u Prvoj futsal ligi Federacije BiH, grupa 1, igraju derbi sezone protiv lidera na tabeli, ekipe MNK Iskra Vrbas, od koje su poraženi jesenas na njihovom terenu.

E. Imamović

Foto arhiva

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno