Ostali sportovi

NAJAVA: Sportski vikend u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NAJAVA: Sportski vikend u Zenici – Predstojeći  vikend, 23. i 24. mart 2019.godine, u Zenici je dosta siromašan sa sportskim događajima.

Naime, imat ćemo priliku samo da pratimo dvije ženske odbojkaške utakmice, Omladinski šah i jednu prijateljsku nogometnu utakmicu.

-Odbojkašice ŽOK Željezara Zenica su domaćini u subotu ekipi ŽOK Tuzla, u okviru 13.kola Prve lige FBiH, grupa Sjever-A1. Igra se u sali Prve Gimnazije u 17 sati.

-Odbojkašice OK Čelik-R su domaćini u nedjelju ekipi OK Delminium iz Tomislav Grada, u okviru 13.kola Prve lige FBiH, grupa Jug-A2. Igra se u sali OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ u 17 sati.

-Ove subote igra se i 14.Kadetsko i juniorsko prvenstvo ŠSZDK u šahu. Prvenstvo će se igrati u sali Restorana Tapas u Zenici (bivše staro pozorište kod pravoslavne crkve) sa početkom u 10sati.

-Nedjelja u 16.30 sati na „B“ terenu Kamberovića polja igra se prijateljska nogometna utakmica između zeničkog NK Fortuna i ekipe SWEBiH iz Švedske, koji su osnovali naši ljudi, a ima ih i iz Zenice i u kojem igraju igrači iz mnogih drugih država.

-Košarkaši OK Čelik gostuju u Bugojnu kod KK Iskra u okviru 19.kola A1 lige KSBiH. Utakmica je na rasporedu u subotu u 17 sati.

-Košarkašice KŽK Čelik gostuju u Banjoj Luci kod ŽKK Mladi Krajišnik u okviru 17.kola bh. košarkaške lige za žene. Utakmica se igra ove subote u 19 sati. (Link: https://www.zenicablog.com/kosarkasice-kzk-celik-ove-subote-gostuju-u-banjoj-luci-kod-mladog-krajisnika/ ).

-Obje rukometne ekipe iz Zenice ovog vikenda igraju gostujuće utakmice u okviru 19.kola Prve lige FBiH, grupa Sjever:

-Rukometaši ŠR Čelik Junior gostuju u subotu u Tuzli kod RK Sloboda. Ovaj derbi igra se u 19 sati.

-Rukometaši RK Čelik gostuju u nedjelju kod RK Lukavac, a utakmica je na rasporedu od 17 sati.

– Stonoteniseri zeničke Mladosti ovog vikenda gostuju kod ekipe Stk Mostar Ovo je meč posljednjeg, 18.kola u Premijer stonoteniskoj  ligi BiH, u kojoj su zenički stonoteniseri osigurali 2.mjesto i plasman u Play off za prvaka.

-U BH Telekom Premijer nogometnoj ligi BiH je reprezentativna pauza, u kojoj naši Zmajevi igraju dvije utakmice iz kvalifikacija za EURO 2020 i to 23.3. na Grbavici u Sarajevu protiv Armenije (20,45 sati) i 26.3. na stadionu Bilino polje u Zenice (20,45 sati) protiv reprezentacije Grčke.

E. Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno