Nogomet

Najava šestog kola u Drugoj ligi FBiH, grupa Centar, Čelik gostuje Borcu u Jelah

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstojećeg vikenda, 18. i 19.9.2021.godine, igra se 6.kolo u Drugoj nogometnoj ligi FBiH, grupa Centar u kojoj nastupa i zenički NK Čelik.

Nakon minimalnog domaćeg poraza od 0:1 na startu sezone, u 1.kolu, od Stupčanice iz Olova, nogometaši Čelika su u 2.kolu pobjedili u Zavidovićima ekipu NK Krivaja sa 0:3, zatim u 3.kolu kod kuće visoko porazili UNIS iz Vogošće sa 6:0, u 4.kolu remi  1:1 sa Moševcom u Maglaju, te u petom kolu pobjeda od 3:0 nad Famosom kod kuće.

U ovom 6.kolu zenički drugoligaš Čelik gostuje kod ekipe FK Borac u Jelahu.

Utakmica FK Borac – NK Čelik igra se u subotu 18. septembra 2021.godine sa početkom u 16 sati na stadionu Šibovi u Jelahu.

Službena lica na utakmici u Jelahu: Glavni sudija Amin Efendić (Sarajevo), pomoćnici A1 Senad Heljić (Sarajevo), A2 Alen Beganović (Ilijaš), delegat i posmatrač suđenja Nail Šehović (Sarajevo).

 

Nakon pet kola u vođstvu je visočka Bosna sa 13 bodova, druga je Stupčanica sa 12, treći Moševac sa 11, a četvrti je Čelik sa 10 bodova. Bez bodova je Rudar iz Breze.

Zenički Čelik ima tri pobjede, jedan poraz i jedan neriješen rezultat, četvrto je mjesto na tabeli sa 10 bodova i gol razlikom 13:2.

 

Povodom utakmice Borac – Čelik na oficijelnoj stranici FK Borac Jelah su objavili, citiram:

OBAVIJEST ZA DOMAĆE I GOSTUJUĆE NAVIJAČE !

-FK Borac iz Jelaha u skladu sa potrebama radi na maksimalnoj sigurnosti svih učesnika utakmice, ali i svih navijača i posjetitelja, kako domaćih tako i naših prijatelja gostujućih navijača.

Kako nam u subotu u goste dolazi najveći klub iz našeg kantona i jedan od najvećih u državi, sa kojima redovno putuje i veliki broj navijača, a zbog opšte sigurnosti izdali smo posebne upute za smještaj navijača koji će, nažalost, biti fizički odvojeni.

Gostujući navijači će biti smješteni u prostor za gostujuće navijače na samom početku velike tribine na Šibovima i oni će na tribinu ulaziti na kapiju na ulazu na veliku tribinu.

Domaći navijači utakmicu će moći gledati sa preostalog dijela velike tribine kao i sa male tribine.

Ulaz za domaće navijače je glavna kapija koja vodi na parking i u klubanu i iza klubane će prolaziti na malu ili veliku tribinu.

Podvlačimo da su ove radnje preduzete jedino zbog sigurnosti svih koji će biti na utakmici i da učinimo sve ono što dobri domaćini mogu da učine -, kraj citata.

 

Parovi 6.kola, 18. i 19.9.2021. u 16 sati:

Subota, 18.9.

Jelah: Borac – Čelik

Zavidovići: Krivaja – Azot

Sarajevo: UNIS – Usora

Sarajevo: Famos – Baton

Nedjelja, 19.9

Ilidža: Moščanica – Bosna (V)

Prača: Jahorina – Kolina

Olovo: Stupčanica – Natron

Maglaj: Moševac – Rudar (B)

E.Imamović

Foto NK Čelik/FK Borac



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno