Zenica

NAJAVA: Samostalna izložba Sabine Cvjetković “Srcem za djecu”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SAMOSTALNA IZLOŽBA SABINE CVJETKOVIĆ „SRCEM ZA DJECU“

O IZLOŽBI

Motivi i patterni (šare) koji krase neke od proizvoda iz SRCE shop-a dio su kolekcije koja je nastala 2020. godine u sklopu master rada na Akademiji Likovnih Umjetnosti u Sarajevu, odsjek grafički dizajn, pod mentorstvom prof. Bojana Hadžihalilovića. Rad se odnosio na kreiranje vizuelnog identiteta i pattern kolekcije za Roditeljsku kuću, a nastao je s idejom oživljavanja web shop-a udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“.

Kolekcija “Srce za djecu” sastoji se od ukupno 10 motiva od kojih svaki ima svoje značenje. Autorica na zanimljiv način ispisuje određene pojmove koji predstavljaju vrijednosti koje njeguje udruženje (ljubav, hrabrost, empatija, brižljivost i istrajnost), i ilustruje pojmove vezane za aktivnosti udruženja („Srce za djecu“, „Moja kosa, tvoja kosa“, „Osmijeh svaki dan“, „Drvo života“ i „Budi njihov heroj“).

Od 2021. godine ovi motivi krase nosive proizode SRCE web shop-a, a kompletan prihod od prodaje ide udruženju „Srce za djecu oboljelu od raka“. Kreiranju svake nove kolekcije proizvoda pridružuju se i novi poznati BH kreativci što daje dodatnu vrijednost kompletnoj priči.

Posebno priznanje za ovaj rad je činjenica da će rad 2025. godine biti objavljen u drugom izdanju knjige „Mastering Type“ u izdanju Bloomsbury Publishing iz Velike Britanije. Od 2005 pristiglih radova, ovaj rad je jedan od 272 koji su ušli u izbor i koji će biti objavljeni.

BIOGRAFIJA

Sabina Cvjetković je rođena u Mostaru 1985. godine gdje završava Gimnaziju. Diplomirala je slikarstvo na Akademiji Likovnih Umjetnosti u Sarajevu. 2020. godine završila je i master studij iz oblasti grafičkog dizajna. Bavi se animacijom, grafičkim i pattern dizajnom.

Zajedno sa suprugom Zdravkom režira svoj prvi kratki autorski animirani film „Crazy Dance“, koji je premijeru doživio na 15. SFF-u, a kasnije je prikazan na nekoliko svjetskih festivala filma i animacije. Nakon višegodišnjeg rada u animacijskoj produkciji u BiH i rada na nekoliko kratkih i jednom dugometražnom animiranom filmu, seli u Dubai. Tu je imala priliku raditi na dizajnu i animacijama za Augmented Reality i Virtual Reality aplikacije i klijente poput “Atlantis – The Lost Chambers“, „Lego – Legoland Dubai“, „Nestle – Nesquik“ i interaktivnoj aplikaciji i bojanki za djecu „Colorbug“ koja je na Bliskom Istoku nagrađivana više puta. U Dubaiju se zaljubljuje u pattern dizajn i završava britansku online školu The Art and Business of Surface Pattern Design.

Nakon povratka iz Dubaija sa suprugom počinje raditi za Tropik u sklopu kojeg radi kao animatorica i dizajnerica na raznim projektima uključujući dječiju televiziju Tropik TV i razne dječije brendove kao što su Zaga & Filip. 2019. godine pokreće i svoj brend EMOTIV koji obuhvata dizajn pattern kolekcija i ilustracija apliciranih na razne proizvode.

Zajedno sa suprugom Zdravkom i kćerkom Maris živi i radi u Sarajevu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno