Rukomet

Najava: RK Čelik dočekuje Vogošću

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Derbi 16. kola Premijer rukometne lige BiH RK Čelik – RK Vogošća, koja se igra u subotu 21. februara u Gradskoj areni Zenica izazvala je veliku rukometnu euforiju, ne samo u Zenici nego i susjednim gradovima. Najavljuje se dolazak ljubitelja rukometa iz Viteza, Travnika, Žepča, Kaknja, Sarajeva… Ljubitelji rukometa žele da vide na djelu, kako mnogi rukometni stručnjaci smatraju, dvije trenutno najbolje ekipe u Premijer ligi. I dok se za ovu, kako su je nazvali, utakmicu godine, Čelik priprema u svojoj Gradskoj areni, RK Vogošća je odlučila, bar kada je rukomet u pitanju, na po malo neuobičajen potez , ekipa RK Vogošće u petak odlazi u karantin na Vlašić i dolazi u Zenicu u subotu pred samu utakmicu.
-Iako iz protivničkog tabora dolaze informacije da oni (RK Vogošća) ove godine nema ambicija za osvajanjem titule prvaka države, već tek iduće godine, sama činjenica da ekipa ide u karantin pred utakmicu s nama, govore suprotno. Treba biti objektivan, da kad bi slučajno oni pobijedili u Zenici (što je u sferi fantazije!- kažu u RK Čelik), oni bi onda imali priključak ka vrhu tabele… Ali ja im garantujem: to se neće desiti, bez obzira što igramo bez dva povrijeđena važna igrača – srednjeg beka Aldina Mehinovića i golmana Jasmina Hadžihasića! Mi ćemo ginuti, biće to pravi ,,rat” na terenu, ali bodovi ostaju u Zenici! Mi imamo i ,,tajno oružje”, što nećemo otkrivati do utakmice! – kaže sportski direktor i pivotmen ekipe Aldin Begagić.
Inače, RK Vogošće vrši i TV prijenos ove utakmice, a najavljene su i navijačke skupine ovog tima. Iz RK Čelika poručuju da je utakmica sa Vogošćom utakmica godine, za koju se organizuje sportski referendum – ko je ,,ZA” Čelik i pozivaju publiku da, u do sada najvećem, rekordnom broju gledalaca dođu u Gradsku arenu, 21. februara 2015. godine u 19,00 sati. Prema tome – građani Zenice, škole, fakulteti, kompanije, udruženja -dođite na ovu derbi utakmicu i pomozite svoj Čelik! – poručuju iz zeničkog premijerligaša.

E.Imamović za Zenicablog

Protiv RK Vogošće bodovi i bez Mehinovića i Hadžihasića! Bez obzira na sve – idemo na pobjedu! – poručuju iz RK Čelika – Referendum o Čeliku: volite li svoj grad i Čelik u Evropi? Očekuje se rekordan broj gledalaca u Gradskoj areni. Na press konferenciji, koja je upriličena u Rukometnom klubu ,,Čelik” osnovna tema je bila: derbi utakmica 15. kola prvenstvene sezone u Premijer ligi BiH koja se igra u subotu 21. februara u 19 sati u Gradskoj areni Zenica. Ovo je ne samo derbi kola, nego za nas najvažnija utakmica ove godine! Zato organizujemo prvi referendum ove vrste u sportu kod nas – referendum o RK Čeliku: ako volite ovaj klub i ovaj grad – doći ćete na utakmicu protiv RK Vogošće što znači da podržavate Čelik u Evropi – rečeno je na početku press konferencije.
Predsjednik Kluba Pane Škrbrić je rekao:
Poraz u prošlom kolu protiv Konjuha u Živinicama nas je uspio uzdrmati, ali ne i smanjiti naše velike ambicije u ovoj sezoni – osvajanje titule prvaka države- poručio je Škrbić. Zato pozivamo naše gledaoce da u što većem broju dođu u subotu na utakmicu sa RK Vogošćom. Dobra posjeta znači da naš Grad želi RK Čelik na tronu, a ako posjeta bude slaba, znači da nemamo dovoljnu podršku Grada za naše velike planove. Mi želimo da ostvarimo rekord u posjeti na jednoj utakmici. RK Čelik ima najveću posjetu u Premijer ligi BiH, ali to nije dovoljno za Evropu i mi želimo trend rasta broja posjetilaca nastaviti. Zato baš za ovu važnu utakmicu oganizujemo svojevrstan referendum građana Zenice – o Čeliku, koji će svoj stav iskazati kroz rekordnu posjetu u ovoj i narednim utakmicama. Zato pozivamo sve građane, škole, fakultete, kompanije, udruženja – dođite u subotu u Gradsku arenu i podržite nas!
Škrbić ističe da je RK Vogošća jedna od najboljih ekipa u Premijer ligi i da neće biti lako pobijediti ovu iskusnu ekipu. Što se zdravstvenog biletna u Čeliku tiče – jedan od naših najboljih igrača AldinMehinović je dobio udarac u koljeno u Živinicama povrijeđen je već u prvoj minuti utakmice, a sedmodnevnu poštedu doktora nakon te utakmice je dobio, zbog bolova u zglobu noge, i golman Jasmin Hadžihasić, tako da ćemo u narednom kolu nastupiti bez te dvojice iz prve sedmorke tima – kaže trener Čelika Adnan Bašić.
U Živinicama smo imali sve uslove da odigramo dorbu utakmicu, ali od povrede Aldina Mehinovića u prvoj minuti utakmice, a nakon postignutog gola – sve je krenulo nizbrdo. Naš golman Hadžihasić je imao svega šest, a njegov kolega na protivničkom golu Sidik Omerović je imao čak 17 odbrana, a odbranio je šest penala (Kadiću dva, Begagiću, Dervenčiću, Jaškiću i Martiću)! Uz to naši najbolju golgeteri – Adnan Jaškić i Davor Kadić su se propisno ispromašivali, odnosno Omerović im je odbranio udarce na gol –kaže Bašić.
O utakmici sa RK Vogošćem Adnan Bašić kaže:
I bez dva važna igrača (Mehinovića i Hadžihasića) mi nemamo izbora već moramo ići na pobjedu!
Pivotmen Čelika – Aldin Begagić:
RK Vogošća je veoma neugodan protivnik. Imaju odlične igrače, prije svih Tarika Medžića i Ivana Divkovića, ali mi moramo nametnuti svoju igru i slaviti pobjedu! Pozivam navijače da nas podrže u ovom važnom derbiju godine! – kaže Begagić.
Haso Ćosić, povratnik u RK Čelik baš iz RK Vogošća:
Drago mi je da sam ponovo u Čeliku i vjerujem u našu pobjedu protiv mog bivšeg kluba! To je moguće jedino uz maksimalno zalaganje našeg čitavog tima – kaže Ćosić, koji je takođe pozvao sve svoje fanove i navijače Čelika da u subotu dođu u Gradsku arenu.
Poraz u Živincama nas jeste uzdrmao, ali nije izbacio iz kolosjeka!
Nastavljamo našu borbu za vrh tabele! Vjerujemo da ćemo uz podršku naše publike doći do novih bodoba! – poručuju na kraju iz RK Čelika.
Utakmica RK Čelik – RK Vogošća se igra u subotu 21. februara u 19 sati , a sudiće je međunarodni sudijski par – braća Konjičanin iz Visokog.

RK Čelik Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno