Zenica

Najava protesta u Zenici – petak 13.5. u 14h: Vratimo Grad Zenicu građanima!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Građani Zenice nastavljaju svoju borbu za urbani identitet grada. Ne želimo stambenu zgradu na pet spratova u jednom od tri gradska parka, ne želimo poslovno-stambeni kompleks i soliter od 60 metara na lokaciji kulturnog spomenika Komunalne banke i na našoj zelenoj površini, želimo zakonite procese u našem gradu i život dostajan čovjeka! Želimo da se naša djeca sutra igraju na zelenim površinama, želimo privatnost u našim stanovima, želimo normalan i ugodan život! Zenica ima izuzetno loš kvalitet zraka tokom cijele godine, posljednje što nam treba jeste nezakonito otimanje dragocjenih zelenih površina! U konačnici, ne želimo hidrocentrale na rijeci Bosni!

petak 13.5.2022. godine u trajanju od 14:00h do 16:00h u organizaciji neformalne grupe građana Čuvari Zenice i neformalne grupe građana Pokret za preokret  će se održati mirni protesti.

Pozivamo vas da nam se pridružite, izvijestite javnost o ovom važnom događaju za Zeničane i pomognete nam u našoj borbi svojim uticajem. Jako nam je važno da dođete te da skupa izvršimo javni pritisak na donosioce odluka.

Okupljanje će se održati na Trgu Bosne i Hercegovine, ispred Gradske uprave u Zenici. 

Naziv mirnog okupljanja: Vratimo Grad Zenicu građanima!

Link za virtuelni događaj:

https://fb.me/e/2mllqFbbQ

Naši zahtjevi prema Gradskom vijeću su sljedeći:

  1. Stavljanje van snage nezakonitih Nacrta Regulacionih planova “Trg Alije Izetbegovića”, “Kamberovića ravan i padina” i “Crkvice”.
  2. Poništavanje nezakonito usvojenih Regulacionih planova “Trg rudara” i “Centar II”.
  3. Pokretanje inicijative za izmjenu Prostornog plana Grada Zenica u smislu preispitivanja opravdanosti izgradnje 7 hidrocentrala na području grada (Janjići, Drivuša, Bojin Vir, Hotel Internacional, Vraca, Vranduk, Kovanići).
  4. Proglašavanje javnog interesa nad Poslovnom zonom “Zenica-Jug”

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno