Zenica

Najava protesta studenata UNZE!

Ovim putem vas obavještavamo da će u četvrtak, 19.11.2020. biti održani još jedni u nizu protesti studenata Univerziteta u Zenici.
Protesti su zakazani u 13.00h ispred zgrade Rektorata a istovremeno će se održavati završna sjednica Senata UNZE na kojoj se treba donijeti konačna odluka o bezuslovnom prelasku studenata na višu studijsku godinu.
Nadamo se pozitivnom ishodu te da će ovo biti zadnji protesti studenata UNZE  i sa će studentima biti omogućeni ono što im zakonom pripada. U suprotnom, borba za prava studenata se nastavlja – mi odustati nećemo.
Studenti ne napuštaju mjesto protesta sve dok se sjednica ne završi i dok nam se neko od članova Senata ne obrati sa predočavanjem i elaboriranjem konačne Odluke.
Studenti imaju spremno obraćanje za medije sa svim dokazima glede odugovlačenja, manipulisanja, kršenja zakona i spremni su iznijeti sve ukoliko se izmjena i dopuna Zakona o visokom obrazovanju ne usvoji na način da svi upisuju narednu studijsku godinu, kako nam je i obećano.
Pokazali smo do sada odgovornost i spremnost da pratimo zakonske procedure u svim segmentima. Prema tome pridržavat ćemo se i higijensko-epidemioloških mjera koje su na snazi.
S poštovanjem,
Studenti UNZE
Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem
Tagovi