Zenica

Muftija zenički primio vlč. Davora Topića: “Zenica je grad istinskog suživota”

Muftija zenički primio vlč. Davora Topića: “Zenica je grad istinskog suživota” – Muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević danas je u svom uredu u Zenici upriličio prijem za župnika župe Sv. Josipa u Zenici vlč. Davora Topića. Sastanku su prisustvovali i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zenica, mr. Jakub ef. Salkica i sekretar Odbora za međureligijsku saradnju u Zenici, gosp. Kenan Hodžić.

Na sastanku se razgovaralo o međureligijskoj suradnji i izazovima s kojima se susreću vjerske zajednice u svome radu kao i o problemu odlaska mladih ljudi iz Bosne i Hercegovine.

Muftija Dizdarević je u svom obraćanju istakao da danas, više nego ikad, vjerske zajednice moraju pokazati savezništvo, poštovanje i uvažavanje drugih u svim gradovima naše domovine.

Župnik vlč. Topić izrazio je zadovoljstvo otvorenošću i lijepim međureligijskim odnosima u gradu Zenici kazavši da se dijalogom i zajedničkim snagama uz Božiju pomoć može graditi jedan bolji svijet.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem