Kultura

NAJAVA: Promocia knjige “Terorizam” i njegovo finansiranje u svijetu i u BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Udruženje „Baton“ Zenica promoviše knjigu pod nazivom:

“TERORIZAM” I NJEGOVO FINANSIRANJE U SVIJETU I U BOSNI I HERCEGOVINI

Promocija će se održati u prostorijama Gradske biblioteke Zenica dana 02. augusta 2023. godine (srijeda) u 18:00 sati, a o knjizi će govoriti njeni promotori:

• Dr.sc. Asim Delibašić;

• Dr.sc. Amir Ismić;

• Mr.sc. Emir Hasanović;

• Mr. sc. Avdija Ramić, autor knjige

Da bi širokom društvenom auditoriju predstavili autora knjige, važno je istaći da je mr. sc. Avdija Ramić rođen 1987. godine u Zenici gdje je završio osnovno obrazovanje. Poslije završene medrese Osman ef. Redžović u Visokom postaje imam, hatib i muallim, a potom se usmjerava prema pravnim naukama kada konačno 2018. godine i magistrira.

Veoma je aktivan i koristan član zajednice. Trenutno je imam, hatib i mualim u Bosanskom islamskom centru grada Londona, regije Ontario Kanada. Isto tako, obnaša i dužnost višeg sudije u predmetima revizije drugostepenih presuda Suda grada Londona, što se sa sigurnošću može smatrati velikim ukazanim povjerenjem prema našem sugrađaninu.

Takođe, saradnik je Instituta za istraživanje genocida, Kanada (IGK), javne naučne ustanove koja se bavi istraživanjem zločina protiv mira, zločina genocida i drugih teških povreda međunarodnog prava.

Napomenimo na kraju da je predsjednik Školskog odbora renomirane srednje škole „Saunders“ London, te član Školskog odbora osnovne škole „Artur Ford“ London.

Predsjednik Udruženja “Baton” Zenica Dr. sc. Amir Ismić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno