Zenica

NAJAVA: Međureligijska molitveno-kulturna manifestacija “Duh Asiza”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

S ponosom vam donosimo vijest o 14. Međureligijskoj molitveno-kulturnoj manifestaciji “Duh Asiza,” koja će se održati u našem predivnom gradu, Zenici. Ova manifestacija, inspirisana
duhom mira i razumijevanja, ima duboke korijene u historiji.

“Duh Asiza” proizilazi iz istoimenog grada u Italiji, gde je Franjo Asiški prije više od osam vijekova inspirisao ljude različitih religija kako bi molili zajedno za mir i harmoniju. Zbog toga mi, kroz ovogodišnju manifestaciju, slijedimo ovu vjekovnu tradiciju.

Ovogodišnja manifestacija će se održati u subotu, 11. novembra, u crkvi sv. Ilije Proroka, s početkom u 19 sati. Naš cilj je poslati poruke nade, vjere, ljubavi i dobra pod geslom “Deset od Jednog – Ten from One.” Ovo geslo nas podsjeća na deset Božjih zapovijedi koje su univerzalni principi za život, bez obzira na naše vjerske razlike.

Osim molitvenog programa, na manifestaciji će nastupiti Vokalni ansambl PRO MUSICA iz Sarajeva i hor Osnovne muzičke škole iz Zenice. Muzika ima moć da nas inspiriše i ujedini.

Danas, više nego ikad, svijet se suočava s mnogim izazovima. Međutim, zajedno, možemo naučiti kako izdržati, ne gubeći nadu i verujući da će sve na kraju biti dobro. Neka ovogodišnji “Duh Asiza” oslobodi u svima nama snagu ljubavi i prihvatanja.

Ove godine, s ponosom dodeljujemo “Zeničku povelju mira” Ambasadi Rumunije u Bosni i Hercegovini, koja je pokazala izuzetnu podršku radu našeg Odbora za međureligijsku saradnju u Zenici. Njihova angažovanost i doprinos širenju poruka harmonije i prihvatanja su neprocjenjivi.

Ovo priznanje, također, predstavlja odavanje počasti svim vjerskim zajednicama i crkvama koje su se uključile u očuvanje duha Asiza i promociju međureligijske saradnje u našem gradu.

Hvala svima na podršci i neka “Zenička povelja mira” bude poticaj za nastavak našeg zajedničkog napora.

Pridružite nam se u ovoj zajedničkoj molitvi za mir, razumevanje i ljubav. Dođite u subotu, 11. novembra, i zajedno stvarajmo svijet u kojem različitosti čine našu snagu, a empatija i solidarnost povezuju naša srca.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno