Kultura Ljudi

NAJAVA: Koncert “Sjećanje na Emila Jekauca” sutra u BNP Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Hrvatsko kulturno društvo Napredak podružnica Zenica organizuje koncert „Sjećanje na Emila Jekauca“  koji će se održati sutra, 1. juna u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica sa početkom u 19:30. Na koncertu učestvuju: učenisi osnovne i srednje muzičke škole „Jakov Gotovac“ iz Novog Travnika, KŠC „Sv.Pavao“ Zenica, vokalni ansambl „Lašvanske dive“  Novi Travnik te vokalni solista Saša Domuz.

„Ovim koncertom želimo se prisjetiti zeničkog glazbenika gosp. Emila Jekauca koji  je ostavio neizbrisiv trag u glazbenom životu našeg grada. Gosp. Emil sudjelovao je u radu HKD Napredak podružnica Zenica, skladao je glazbu za Bosansko narodno pozorište Zenica te je radio kao glazbeni pedagog u glazbenoj školi u Novom Travniku.  Ovaj koncert obuhvatit će sve sfere njegovog glazbenog djelovanja: zborno pjevanje, kazališnu glazbu, komponovanje i jazz svirku.“ rekao je prof. Davorin Bošnjaković, glazbeni producent koncerta.

Pored koncerta izrađena je i brošura koja će biti vječni spomen na život i djelo gosp. Jekuca te će ista biti podjeljena posjetiteljima na koncertu.

„Pored organizacije koncerta gosp. Emilu u čast odlučili smo se i na izradu kratke brošure o njegovu životu i glazbenom djelovanju koju će svi posjetitelji koncerta dobiti na uspomenu. Od velike pomoći pri izradi brošure bila nam je obitelj gosp. Jekauca, supruga Angela i kći Glorija, zatim naša lektoriva prof Janja Jaković te dizajner brošure gosp. Dragan Ivanković. Ovim putem se želimo zahvaliti i središnjoj upravi HKD-a Napredak te gradskoj upravi grada Zenicena čelu sa gradonačelnikom gosp. Fuadom Kasumovićem bez koji zaista ne bismo mogli relizirati ovaj projekt“ kaže Andrea Margeta, tajnica HKD Napredak Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno