Kultura

NAJAVA: Izložba plakata Saladina Pašalića na IPF-u

U povodu Ramazanskog bajrama BZK Preporod  – Galerija Preporod Zenica – u saradnji sa Muftijstvom zeničkim i Islamskim pedagoškim fakultetom, organizuje Izložbu plakata Muftijstva zeničkog autora Saladina Pašalića.

Dizajner Saladin Pašalić rođen je u Zenici i dizajnerskim radom se bavi dugi niz godina. Između ostalih dizajnerskih radova su plakati, koje u povodu Bajrama, Ramazana i upisa u Mekteb, radi posljednjih 15 godina i koji su prepoznatljivi po dizajnu. Plakati su vlasništvo Muftijstva zeničkog i u svom fundusu je oko 60 plakata.

O plakatima, odnosno o dizajnerskom radu, s umjetničke strane govorit će naš poznati slikar Muhamed Bajramović. Izložbu će otvoriti muftija zenički, hfz.dr. Mevludin ef. Dizdarević, a na izložbi će se obratiti i dekan Islamskog pedagoškog fakulteta prof.dr Muharem Adilović.

Otvaranje izložbe je predviđeno u ponedjeljak, 17.5.2021.godine u 18.00 sati na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici.

Izložba je otvorena za posjetu u ponedjeljak 17., utorak 18. i srijedu 19. maja od 18.00-20.00 sati.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem