Nogomet

Najava drugog kola BHT Premijer nogometne lige BiH – Na Bilinom polju derbi starih rivala

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najava drugog kola BHT Premijer nogometne lige BiH – Na Bilinom polju derbi starih rivala – U vikendu koji je pred nama na rasporedu je 2.kolo BH Telekom nogometne Premijer lige, sezona 2019/20.

Četiri utakmice se igraju u subotu, a dvije u nedjelju. Čak pet duela će biti u direktnom TV prenosu i to tri na Moja TV (Mladost DK – Željezničar, Zrinjski – Velež i Čelik – Sarajevo), jedna na BHT (Borac – Zvijezda 09) i jedna na Arena Sportu (Sloboda – Široki Brijeg).

Kao najzanimljivije i one koje mogu biti derbi susreti prvog kola izabrali smo duel starih rivala Čelika i  Sarajeva, kao i mostarski derbi između Zrinjskog i Veleža nakon nekoliko godina čekanja (utakmice u nedjelju). Neizvjesni će biti i tri subotnja susreta, a četvrti susret između Borca i Zvijezde 09, čini se, nema rezultatske neizvjesnosti.

Nedjeljni derbi Čelik i Sarajevo dočekuju u dobrom raspoloženju nakon pobjeda u prvom kolu Premijer lige. Čelik je ostvario veliku pobjedu na teškom gostovanju u Širokom Brijegu, dok je Sarajevo na Koševu porazilo možda i najvećeg rivala u borbi za titulu, mostarski Zrinjski.

Donosimo kompletan raspored utakmica 2.kola (27./28.7. 2019/.god.), parovi – satnica:

Subota, 27.7.2019.god.

Bijeljina: Radnik – Tuzla City, 17,30h
Doboj Kakanj: Mladost DK – Željezničar, 17,30 – Moja TV
Banja Luka: Borac – Zvijezda 09, 20,30 – BHT
Tuzla: Sloboda – Široki Brijeg, 20,30 – Arena Sport

Nedjelja, 28.7.2019.god.

Mostar:  Zrinjski – Velež, 20h – Moja TV
Zenica: Čelik – Sarajevo, 20,30 – Moja TV

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno