Nogomet

Čelik u nedjelju dočekuje Sarajevo: Odigrati dobro i želimo pobjedu protiv aktuelnog prvaka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čelik u nedjelju dočekuje Sarajevo: Odigrati dobro i želimo pobjedu protiv aktuelnog prvaka – U NK Čelik održana je press konferencija, a povod je nedjeljna utakmica 2.kola BH Telekom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine.

Na današnjem pressu prisutnim su se obratili Hasan Özer, šef stručnog štaba (ŠSŠ) u NK Čelik i Vedran Vrhovac, nogometaš Čelika, a moderator je bio Ismar Huskić, generalni sekretar NK Čelik.

Ove nedjelje  Zeničani će na Bilinom polju dočekati aktuelnog prvaka, FK Sarajevo, a ako žele da obraduju svoje navijače onda moraju probati osvojiti tri boda. To naravno neće biti lako, jer je protivnik veoma kvalitetan tim.

Na početku pressa ŠSŠ Özer osvrnuo se na utakmicu 1.kola u Širokom Brijegu, istakavši da su prikazali borbenost protiv jedne dobre ekipe i na kraju dočekali svoju šansu, postigli pobjedonosni gol u 74.minuti i tako zabilježili veliku pobjedu protiv neugodnog protivnika.

Pred derbi starih rivala, pored ostalog, Özer je izjavio:

-Igramo protiv najbolje ekipe na domaćem terenu gdje očekujemo dosta naših navijača. To me mnogo uzbuđuje i ovo će biti moj prvi susret s navijačima Čelika. Vjerujem da će stadion biti pun, jer je ovo važna utakmica i da će biti tu da nas podrže. Naš dobri početak sezone želimo nastaviti i u narednim utakmicama, jer nije važan dobar početak, nego je samo važan kraj sezone. Bez obzira na to koliko imaju povrijeđenih igrača, Sarajevo je disciplinovana ekipa, imaju kvalitetne igrače kao što su Ahmetović i Tatar. Bez obzira na to što nemaju standardne igrače, ovo je iskusna ekipa, a i mi ćemo napraviti našu strategiju i sve da pobijedimo utakmicu-.

Özer za sada nije odlučio ko će istrčati na teren, a želi da svi igrači budu spremni. U zavisnosti o igri protivnika odlučit će ko će istrčati na teren i s kim će početi i završiti utakmicu.

Mladi prvotimac Vedran Vrhovac je optimista pred nedjeljni derbi protiv Sarajeva:

-Očekujemo rijetku dobru atmosferu za naše prostore, vjerujem da će svi dati svoj maksimum i ostvariti pozitivan rezultat. Sarajevo je najkvalitetnija ekipa u ligi, vidimo da ima nekih izostanaka, ali imaju adekvatne zamjene i sigurno će pružiti dobru igru. Naša ekipa se uigrala na pripremama i dobro se sporazumjevamo na terenu, ali i da u ovakvim utakmicama i najmanji detalj može presuditi u čiju će korist završiti na kraju utakmice. Pozivam navijače da nas podrže u ovoj važnoj utakmici -, izjavio je Vrhovac.

Utakmica  NK Čelik – FK Sarajevo igra se u nedjelju na stadionu Bilino polje u 20,30 sati.

Glavni sudija će biti Dragan Petrović (Banja Luka), pomoćnici A1 Sreten Udovičić (Prijedor), A2 Igor Radaković (Prijedor), delegat Vladimir Glavaš (Drinovci), posmatrač suđenja Danko Čavar (Široki Brijeg).

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno