Košarka

Najava 15. kola: Ovog petka košarkašice Čelika gostuju ekipi ŽKK Jedinstvo Dženex iz Tuzle

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Od ovog petka do nedjelje na rasporedu su utakmice 15.kola Prvenstva BIH u košarci za žene. Ovo je četvrto kolo drugog dijela sezone, u kojem košarkašice KŽK Čelik gostuju ekipi ŽKK Jedinstvo Dženex iz Tuzle. Utakmica je na rasporedu ovog petka, 18.02.2022.godine od 17 sati u SKPC „Mejdan“ u Tuzli.

Nominovana službena lica za ovu utakmicu su: Prvi sudija je Goran Stojančević, te sudije Seid Nožinović i Jasenko Avdagić, delegat je Stevo Todorović.

U posljednja tri kola drugog dijela sezone košarkašice KŽK Čelik su doživjele jedan domaći poraz od lidera Orlovi i dva gostujuća poraza, od „Leotara 03“ i ekipe Lavovi. Sada je na redu utakmica sa Jedinstvom Dženex u Tuzli koje stoji slabije na tabeli od Čelika. Tuzlanke su na omjeru od četiri pobjede, devet poraza,  17 bodova i osmo mjesto na tabeli.

Sa 20 osvojenih bodova Čelik zauzima peto mjesto na tabeli, sa sedam pobjeda i šest poraza. Eventualnim pozitivnim rezultatom u Tuzli zeničke košarkašice bi povratile samopouzdanje nakon tri uzastopna poraza.

U prvom dijelu sezone, u četvrtom kolu, Čelik je slavio protiv Jedinstva Dženex u Zenici sa 70:65.

U izjavi pred ovu utakmicu u Tuzli protiv Jedinstva Dženex  trener KŽK Čelik, Armel Mujaković, u izjavi za Zenicablog, je kazao:

-Zdravstveni bilten je ok, sve igračice su spremne za sutrašnju utakmicu. Ekipa Jedinstva je jedna dobra i mlada ekipa kao i mi. Vratila im se iz Albanije Elma Feukic, tako da su proširili svoj roster. Pokušat ćemo da zatvorimo njihove glavne igračice ( Pored Elme Feukić, tu su Naida Rupčuklić i Adna Razić…), pa ako u tome uspijemo možemo se nadati pozitivnom rezultatu. Ekipa Jedinstva je dobro vođena imaju dobrog trenera Ozrena i nadam se da će biti dobra utakmica  -, izjavio je trener Mujaković.

Parovi 15.kola

Igman – Konjic (odigrano 13.2. – 69:62)

Petak, 18.2

Jedinstvo Dženex – Čelik (17h)

Subota, 19.2.

Mladi Krajišnik – Lavovi (19)

Nedjelja, 20.2.

Feniks – RMU Banovići (18)

Play Off – „Leotar 03“ (20)

(Slobodna ekipa Orlovi)

Na čelu nepotpune tabele, trenutno, je ekipa Orlovi sa 26 bodova i bez poraza, druga je RMU Banovići sa 23, treći Play Off sa 21, četvrti Lavovi sa 21, peti Čelik sa 20 i t.d. Na začelju je Igman sa 13, Mladi Krajišnik sa 14 bodova.

Inaće, nakon 14.kola bila je dvosedmična pauza u prvenstvu zbog nastupa ženske košarkaške reprezentacije BiH na kvalifikacionom turniru u japanskoj Osaki, gdje je izboren historijski nastup na Svjetskom prvenstvu (21.septembar do 01.oktobar 2022.godine u Australiji). Na turniru je zabilježena velika pobjeda od 87:82 protiv domaćina turnira, Japana, vicešampiona Olimpijskog turnira.

U ovoj pauzi odigrano je nekoliko odgođenih utakmica, zbog nepovoljne epidemiološke situacije sa koronavirusom. To su utakmice „Leotar 03“ – Feniks 66:55 (11.kolo), „Leotar 03“ – Čelik 69:56 (12.kolo), Mladi Krajišnik – „Leotar 03“ 43:80 (13.kolo), a večeras 17.2 igraju Play Off – Mladi Krajišnik.

U tekuću sezonu u zeničkom ligašu ušli su sa skromnim ambicijama i sa vrlo mladom ekipom.

KŽK Čelik ima prosjek ispod 18 godina i jedan su od najmlađih timova u ligi.

Osnovni cilj u ovoj sezoni je stvaranje kvalitetnog tima i sticanje iskustva  kroz takmičenje za neku od narednih sezona u kojima bi se borili za vrh tabele.

E.Imamović

Foto arhiva/plakat



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno