Košarka

Najava 12 kola Lige 13 BiH za žene – KŽK Čelik domaćin ekipi Orlova, a KK Jumper gost u Banovićima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najava 12 kola Lige 13 BiH za žene – KŽK Čelik domaćin ekipi Orlova, a KK Jumper gost u Banovićima – Prvenstvo BiH u košarci za žene, Liga 13, nastavlja je sutra, 25.12. prvom utakmicom iz 12.kola Play Off – Konjic. Ostale utakmice na rasporedu su u subotu 26.12.2020.godine.

Košarkašice Čelika su ponovo domaćini, ovog puta ekipi Orlova iz Banja Luke, u novom derbiju, nakon što su u prošlom 11.kolu bile domaćini sarajevskom Play Off-u i postigle veliku pobjedu u derbiju od 81:68.

KŽK Čelik je na četvrtom mjestu sa omjerom od sedam pobjeda i tri poraza, a bio je slobodan u 6.kolu, dok su Orlovi drugoplasirani sa omjerom od 8:1 u pobjedama.

Ambicije Čelika su plasman do četvrtog mjesta na tabeli, a pred ovu utakmicu protiv favorizovane ekipe Orlovi, trenerica Čelika Aida Kalušić, u izjavi za Zenicainfo kaže:

– Generalno, ekipa “Orlova” je teži protivnik od Play Off-a, imaju kvalitetan tim, a što se tiče rezultatskog očekivanja, nemam velika očekivanja. Dat ću priliku mlađim igračicama, a ove iskusnije ću odmoriti za naredne susret -, kazala je Aida Kalušić.

Drugi zenički ligaš, KK Jumper, debitant u Ligi, bio je slobodan u 11.kolu, a u ovom 12.kolu gostuju kod aktuelnog šampiona RMU Banovići.

Parovi 12.kola:

Play Off – Konjic (petak, 25.12. u 19h)

Čelik – Orlovi (subota, 26.12. u 16h)

Feniks – Mladi Krajišnik (17)

Brčanka – Igman (17)

RMU Banovići – Jumper (18)

Rudar Sport – „Leotar 03“ (18)

(Slobodna ekipa Jedinstvo Dženex)

Utakmice se igraju bez prisustva gledalaca zbog trenutne epidemiološke situacije i pandemije sa koronavirusom, COVID-19, u cijelom svijetu.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno