Košarka

FOTO: Košarkaši Čelika osvajači Kupa ZDK za 2020.godinu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Večeras, 23.12.2020.godine, odigrano je finale Kupa zeničko-dobojskog kantona (ZDK) u košarci za muškarce između domaće ekipe KK Kakanj i zeničkog OKK Čelik. Utakmica je odigrana u sportskoj dvorani u Kaknju bez prisustva gledalaca zbog pandemije koronavirusa u cijelom svijetu. Nakon velike borbe i rezultatskih preokreta, u komšijskom derbiju, uspješnija je bila ekipa OKK Čelik.

Rezultat: KK Kakanj – OKK Čelik 79:85 (17:28), (26:13), (14:18), (22:26);

Sudije su bili Esad Pelja, Hasan Bajgorić i Azur Lušija. Sastav ekipe Čelika i poeni: Ermin Dedić 11, Benjamin Bajramović, Armin Avdibegović (cap), Srđan Gavrić 7, Anes Podojak 5, Haris Ćurevac 15, Ranko Križanović 6, Haris Delalić 13, Namik Varupa DNP, Meris Bećirović 16, Milivoje Božović 12, Ajdin Spahić DNP. (Trener Josip Pandža, pomoćni trener Bojan Stevanović);

Najefikasniji kod OKK Čelik: Meris Bećirović 16, Haris Ćurevac 15, Haris Delalić 13 i Milivoje Božović 12 poena.  Kod Kaknja, Mirza Velić 18 i Nemanja Gavranić 14 poena. Utakmica je bila veoma borbena, interesantna i neizvjesna do zadnje minute meča. Prvu četvrtinu odlično i efikasno odigrali su gosti iz Zenice. Na kraju prve četvrtine bilo je 17:28 za Čelik. U drugoj četvrtini domaći košarkaši se bude i igraju veoma dobro. To se osjetilo i na rezultatu, te se na poluvrijeme odlazi pri rezultatu 43:41 za ekipu Kaknja. Drugu četvrtinu dobio je Kakanj sa 26:13 i u potpunosti se revanširao Čeliku za prvu četvrtinu.  U trećoj četvrtini neizvjesna i „tvrda“ utakmica, nijedna ekipa nije se uspjela da odlijepi na veći broj koševa prednosti, tako da je na kraju tri četvrtine utakmice 57:59 za Čelik. U posljednjoj četvrtini ponovo neizvjesnost, koja je bila faktički do posljednje minute. Na tri minute i 30 sekundi bilo je neriješeno 72:72. Međutim, do kraja utakmice bolje se snalaze košarkaši Čelika i odlaze na plus šest poena i konačnih 79:85.

OKK Čelik je nakon pobjede u prvenstvu Premijer lige, ponovo savladao ekipu Kaknja, ovaj put u gostima i to u okviru Kupa ZDK, što im je donijelo prolazak u narednu rundu takmičenja Kupa BiH.

E.Imamović; Foto OKK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno