Nogomet

Najava: 1. kolo Lige za ostanak: FK MLADOST DK – NK ČELIK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najava: 1. kolo Lige za ostanak – Prvi put u historiji nogometnog takmičenja u Bosni i Hercegovini drugi dio sezone biće igran kroz Lige za prvaka i ostanak. Čelik sezonu nastavlja u Ligi za ostanak, gdje će u narednih deset utakmica pokušat izboriti opstanak, a početna „stanica“ takmičenja je Doboj kod Kaknja.

Izuzetno topli martovski dani najavili su nam vrelo proljeće, a sportska Zenica očekuje da će i Čelik uskoro biti u bodovnoj prednosti, da će „minus osam“ pretvoriti u „plus“ i izboriti status premijerligaša i naredne sezone.

Prvu od deset utakmica, koja je svaka kao finale, Čelik igra u subotu protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Duel timova, koji su se prije dvije sedmice sastali u posljednjem kolu Premijer lige. Sve isto, samo je teren odigravanja ove subote stadion Mladosti.

Poslije četiri proljetna remija, koja Čeliku nisu donijeli napredak na tabeli, na kormilu tima došlo je do promjena. Stručni štab Nedima Jusufbegovića razriješen je dužnosti, a vođenje tima preuzeo je bivši igrač našeg tima odnosno Boris Pavić, kojem je ovo drugi trenerski angažman u Čeliku, a ukupno treći dolazak na Bilino polje, a pomoćnici su mu Čelikova legenda Senad Brkić i Aldin Đidić, koji se nakon završene igračke karijere vratio u matični klub.

Dvosedmičnu pauzu novi stručni štab iskoristio je za mini pripreme u Međugorju, gdje su kroz treninge i jednu test utakmicu stručni štab i igrači tražili najbolji sastav za nastavak sezone. Protiv Mladosti, stručni štab nema problema sa suspendovanim igračima, ali ima sa povredama, zbog kojih su van tima Salčinović i Islamagić.

Ekipa Mladosti iz kakanjskog predgrađa Doboja igra svoju drugu premijerligašku sezonu i već su postali stabilan član Premijer lige. Na početku sezone „kotirali“ su i kao siguran član Lige za prvaka, bili su sedam utakmica bez poraza, ali ih je loš finiš jesenjeg dijela i promjena trenera koštala izgubljenih bodova i plasmana u borbu za prvaka. U Ligu za ostanak ulaze sa druge pozicije sa sigurnim statusom premijerligaša, a da se radi o klubu sa velikim ambicijama povrđuje i plasman u polufinale Kupa BiH.

Čelik i Mladost u premijerligaškim mečevima sastali su se četiri puta. Prošle sezone u jesenjem dijelu u Kaknju je bilo 1:0 za Mladost, Čelik se istim rezultatom revanširao u proljetnom ogledu. U septembru prošle godine Mladost je sa istim rezultatom pobijedila, dok je posljednji susret prije dvije sedmice na Bilinom polju završen rezultatom 2:2.

Susret između Čelika i Mladosti igra se u subotu na stadionu Mladosti u Doboju kod Kaknja sa početkom u 16:30 sati. Pozivamo sve navijače i simpatizere našeg kluba da dođu na ovu veoma važnu utakmicu i podrže ekipu u borbi za opstanak u Premijer ligi.

Izvor: nkcelik.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno