Nogomet

Najava 1. kola BHT Premijer nogometne lige BiH – Ovog vikenda počinje nova sezona

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najava 1. kola BHT Premijer nogometne lige BiH – Ovog vikenda počinje nova sezona  – Nova sezona Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine počinje u vikendu koji je pred nama.

Po treći put liga će brojati 12 klubova, a ranije je bilo 16 klubova. Za razliku od prethodne dvije sezone, kada se igrala Liga 6 za prvaka  i Liga 6 za opstanak nakon redovnih 22 kola, ovog puta igrat će se u trokružnom sistemu, što znači da će sezona trajati 33. kola. Poznat je raspored 22 kola, dok će se raspored za posljednjih 11 kola znati po završetku 22. kola.

Nova sezona donosi nova uzbuđenja i utakmice prvog kola će se igrati ovog vikenda, četiri utakmice u subotu i dvije u nedjelju.
Članovi Komiteta za medije NS/FS BiH su utakmice FK Sloboda – HŠK Zrinjski i FK Radnik – FK Sarajevo izabrali kao najzanimljivije i one koje mogu biti derbi susreti prvog kola.

Zenički Čelik u subotu od 17,30 sati, uokviru 1.kola Premijer lige BiH-sezona 2018/2019, gostuje u Krupi na Vrbasu kod ekipe Krupe. Zeničani u novu sezonu ulaze sa dosta izmjenjenom ekipom i novim stručnim štabom na čijem čelu je Adnan Örnek i cilj im je da se ne bore za opstanak.

Donosimo kompletan raspored utakmica 1.kola (21./22. 7. 2018/.god.), parovi – satnica:

Subota, 21.7. u 17,30 sati:

FK Krupa na Vrbasu – NK Čelik

NK GOŠK – FK Željezničar

FK Mladost Doboj Kakanj – FK Zvijezda 09

FK Sloboda – HŠK Zrinjski (20,00 sati)

Nedjelja, 22.7.:

FK Radnik – FK Sarajevo (17,30h)

NK Široki Brijeg – FK Tuzla City (20,30h)

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno