Politika

Naidin Ahmetspahić kandidat SDA za gradonačelnika Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naidin Ahmetspahić kandidat SDA za gradonačelnika – Naidin Ahmetspahić (43), kandidat je Stranke demokratske akcije Zenica (SDA) za gradonačelnike Zenica na predstojećim lokalnim izborima, odlučeno je na upravo završenim (petak, 19.50h) sjednicama Izvršnog i Općinskog odbora ove stranke, potvrđeno je Zenicablogu iz više izvora u ovoj stranci.

Ahmetspahić je zaposlen u zeničkoj Razvojnoj agenciji ZEDA kao menadžer za Planiranje razvoja i lokalni ekonomski razvoj, magistar je ekonomije, oženjen je i otac je troje djece. U aktuelnom sazivu Skupštine Zeničko-dobojskog kantona je zastupnik SDA.

Izvršni odbor SDA Zenica je danas popodne razmatrao kandidature – prijedloge za kandidata SDA za Gradonačelnika, a uz Ahmetspahića kandidati su bili i aktuelni predsjednik SDA Zenica Ibrahim Šišić i zenički privrednik Suad Kaknjo.

Prijedlog IO SDA Zenica (Ahmetspahić) dobio je večeras jednoglasnu podršku na Općinskom / Gradskom odboru SDA, te će Ahmetspahićevo ime od večeras i oficijelni prijedlog SDA Zenica, saznaje Zenicablog.

Uz njega, definirana je lista kandidata ove stranke za Gradsko vijeće. listu predvodi doc. dr. Spahija Kozlić, profesor na zeničkom Univerzitetu, a na listi su, između ostalih i imena poput sportiste olimpijca Hamze Alića, profesora Mensura Milaka, biznismena Mirsada Čizme, doc. dr. Aide Mahmutović, mlade inžinjerke građevine Mirande Zukić, aktuelne šefice Kluba vijećnika SDA u Gradskom vijeću Amre Muslić, aktuelnog vijećnika SDA Izeta Babića i drugih……



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno