Nesreće

Na zagrebačkom Jarunu stradao 32-godišnji Zeničanin Šefik Hasanbašić

Mjesto stradanja i fotografija stradalog (uz dozvolu rodbine)
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničanin Šefik Hasanbašić preminuo je u u noći između nedjelje i ponedjeljka u Zagrebu, nakon nesreće na jezeru Jarun. Kako je potvrđeno Zenicablogu, u nedjelju oko 17.50 sati na Trešnjevci, Aleja Matije Ljubeka na velikom jezeru na Jarunu za vrijeme plivanja, 32-godišnji Zeničanin nestao je s površine jezera nakon čega su ga na dubini od oko tri metra i šest metara od obale pronašli spasioci.

Ljekarska pomoć pružena mu je u KB Sveti Duh i Klinici za infektivne bolesti gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. U ponedjeljak u ranim jutarnjim satima, uslijed zadobivenih ozljeda, 32-godišnjak je preminuo, izvjestila je PU zagrebačka.

– Bio je pod vodom, prijatelji su ga tražili. Onda su i spasioci uskočili u potragu. Kad su ga pronašli su počeli s oživljavanjem, ispričala je za 24sata.hr čitateljica koja je u nedjelju oko 18 sati na plaži Velikog jezera na Jarunu svjedočila dramatičnom spašavanju.

Šefik je živio u Crkvicama, jedno vrijeme radio u Rudniku Zenica, na Staroj jami. Trbuhom za kruhom otišao je u inostranstvo i obreo se u Zagrebu. Nakon napornog radnog dana sa kolegama je otišao na kupanje.

Iza stradalog je ostala malodobna kćerka. Prijatelji i rodbina kažu da je bio izuzetno vrijedan i da je život podredio stvaranju boljih uvjeta za porodicu i sebe. Kako nam je potvrdila Šefikova rodbina, dženaza će mu biti klanjana u rodnoj Trešnjevoj glavi, u četvrtak iza ikindija-namaza.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno