Info

Na tržište BiH isporučene zdjele u kojima je utvrđena prisutnost melamina – agencija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sustava brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da su na tržište Bosne i Hercegovine isporučene crne okrugle zdjele proizvedene u Kini u kojima je utvrđena prisutnost melamina.

Obavijest o nesukladnosti dostavila je Italija, priopćila je Agencija za sigurnost hrane BiH na svojim internetskim stranicama.

Podaci o proizvodu:
Naziv proizvoda kao na oznaci: „Ciotolina tonda melamina nera diametro cm 7×3,5“
Kategorija proizvoda: Materijali u kontaktu s hranom
Ostale oznake: Art. T8164Z, Lotto No: 01/22
Proizvođač/izvoznik: Zicco Tableware Co. Ltd., No 32, Hongling 1 Road Guanyao Shishan Town, Nanhai Foshan City, Provincija Guangdong, Kina
Rizik: Ozbiljan
Opasnost: migracija melamina

Ovaj proizvod nije u skladu s odredbama Pravilnika o plastičnim materijalima i predmetima namijenjenim za kontakt s hranom („Službeni glasnik BiH“, broj 66/17) i Pravilnika o materijalima i predmetima namijenjenim za kontakt s hranom („Službeni glasnik BiH“, broj 42/10).

Sve raspoložive informacije o proizvodu, sukladno važećim propisima, dostavljene su na daljnje postupanje mjerodavnim inspekcijskim tijelima u Bosni i Hercegovini od kojih je zatraženo poduzimanje mjera i povratno izvještavanje Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine, stoji u priopćenju.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno