Info

Na put krećite u ranim jutarnjim ili večernjim satima i pravite češće pauze

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na put krećite u ranim jutarnjim ili večernjim satima i pravite češće pauze – Zbog visokih dnevnih temperatura, vozačima se savjetuje da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko putuju tokom dana, da prave češće pauze, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK). Apelirali su na sve učesnike u saobraćaju (uključujući i pješake, bicikliste i motocikliste) da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Zbog radova na redovnom održavanju tunela Salakovac (M-17 Jablanica-Mostar) danas do 17 sati saobraća se usporeno – jednom trakom.

Zbog deminerskih radova, na dionici magistralnog puta M-6 Stolac-Ljubinje (od 05:30 do 13:30 sati) dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajaju se magistralni putevi M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-17 Konjic-Tarčin, M-4 Simin Han-Kalesija i M-16 Poriče-Kupres.

Na graničnom prelazu Doljani na izlazu iz BIH čeka se od 45 minuta do sat vremena. Na GP Ivanica nema dužih zadržavanja na izlazu iz BIH, ali se na ulazu u Hrvatsku (prostor između dva prelaza) čeka također do sat vremena.

Na ostalim graničnim prelazima promet vozila je također pojačan, ali zadržavanja, za sada, nisu duža od 30 minuta.

muskiportal.comStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno