Info

Facebook testira opciju kojom će vam olakšati pristup političarima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Facebook testira opciju kojom će vam olakšati pristup političarima – Pisanje političkih ideja i kritika nije posebno nova stvar na najpopularnijoj društvenoj mreži na svijetu. Iako su teme nerijetko kontroverzne, u Facebooku testiraju mogućnost da korisnici pri izražavanju svojih političkih ideja lako kontaktiraju lokalne političke predstavnike – i pozovu prijatelje da učine to isto.

Čini se kako je opcija koju testira Facebook dostupna i stranicama i pojedincima, a nalazi se pored uobičajenih polja pri pisanju statusa (fotke, emotikoni, lokacija i dr.) za stranice, tj. na pojedinačnim profilima pod ‘Feeling & Activities’ segmentom pod oznakom ‘Contacting’.

Ipak, iako bi to bilo vrlo zgodno, opcija ne obavještava političkog predstavnika ili tijelo na bilo koji način, ali prijatelji i pratitelji profila dobivaju informacije za kontakt na samo jedan klik mišem (ili dodir prstom na mobilnim izdanjima aplikacije Facebook).

Posrijedi je zapravo proširenje Facebookove platforme Town Hall, koju su korisnici u SAD-u dobili u ožujku. U pitanju je inicijativa moćnog IT diva da olakša korisnicima društvene mreže lociranje, praćenje i kontaktiranje političkih predstavnika u SAD-u.

Za sada nije jasno hoće li se Mark Zuckerberg odlučiti na širenje funkcionalnosti i van testne faze po drugim zemljama diljem svijeta, u političkim sustavima koji ne odgovoraju američkom. Vrijedi napomenuti i kako Facebooku nije strano političko uključivanje u informacijskim ratovima-no ovaj novi potez kojeg opisuje TechCrunch tiče se aktiviranja samih građana da sudjeluju u političkim procesima.

U najmanju ruku je riječ o zgodnom dodatku, koji bi se u slučaju realizacije do sljedećih američkih izbora mogao postaviti i kao utjecajniji negoli klasične političke kampanje. Vrijeme je da političari ozbiljnije zakorače u mrežne vode.

slobodna-bosna.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno