Nogomet

Na današnji dan: Navijači se izborili novi statut NK Čelik “Jedan član – jedan glas”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Toga dana 2017. godine navijači Čelika su nakon skoro trogodišnje borbe proslavili veliku pobjedu nakon usvajanja novog statuta!

Još krajem 2014. godine navijači Čelika predvođeni UG Robijaši 1988 i NGG Za Čelik pokrenuli su bojkot domaćih utakmica i izradu novog statuta po socios modelu „jedan član = jedan glas“ s ciljem otimanja kluba iz ralja politike koja je indirektno neuspješno upravljala Čelikom gotovo dvadeset godina.

Nakon trogodišnje borbe, bojkota utakmica, stotina sastanaka, protestnih šetnji, medijskih nastupa i sukoba s tadašnjim protivnicima ideje ozdravljenja Čelika, konačno je 05.01.2017. godine usvojen novi statut što je predstavljalo ogroman korak u borbi za ozdravljenje i stabilizaciju zeničkog simbola.

Na današnji dan, prije 7 godina, klub je konačno otvorio vrata svim čelikovcima, a Statut koji je tada usvojen, a koji je uz kozmetičke promjene i danas na snazi je baziran na principu po kojem najvažnije odluke u klubu donose upravo oni koji ga najviše vole – njegovi članovi.

Članski model je garant opstojnosti Čelika jer omogućava da će članstvo sastavljeno od navijača i simpatizera kluba svojom većinom uvijek donositi najbolje moguće odluke za voljeni klub!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno