Nogomet

Na današnji dan: Na Bilinom polju Čelik i Chelsea igrali prijateljski meč

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na današnji dan, Prije 47 godina, 4. novembra 1975., na Bilinom polju snage su odmjerili londonski Chelsea i Čelik. Bio je utorak, rezultat 4:4, a utakmica je prekinuta u 78. minuti radi tuče navijača, ali i igrača. Prije tog meča Čelik je pobjeđivao Cataniu (Italija), Diosgyor (Mađarska), MTK Budapest (Mađarska), Austria Salzburg (Austrija), dva puta Spartu iz Praga (Češka Republika), Honved Budapest (Mađarska), Fiorentinu (Italija), LASK iz Linza (Austrija), dva puta Zbrojovku iz Brna (Češka Republika) i igrao neriješeno sa Tatabanjom iz Mađarske. Nakon neriješenog sa Chelseajem, nogometaši Čelika imaju ponovno dobar međunarodni niz sa pobjedama nad Debrecenom (Mađarska), Chebom (Češka Republika), neriješeno sa Udineseom (Italija), onda Denizlijem (Turska) i belgijskim Genkom.

Velik si starČe, poručili su jutros iz zeničkog Čelika i dodali –

– Nije rang takmičenja taj koji karakteriše veličinu nekog kluba, nego njegove ideje, tradicija, ljubav i borba navijača za dobrobit kluba kao najveće vrijednosti koje Čelik posjeduje! Stoga, pozivamo vas da sutra prisustvujete utakmici i podržite Čelik u pohodu na rang više, a i povratku na stare staze slave. Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu! #samočelik⚫🔴


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno