Info

Na Boračkom jezeru jučer svečano otvoren interetnički ljetni kamp “Savršen svijet”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jučer je u sklopu interetničkog projekta “SAVRŠEN SVIJET” koji finansira ambasada Sjedninjenih Američkih Država u BiH otvoren ljetni interetnički kamp koji je okupio 230 učesnika, od čega je 170 djece četiri države iz regiona, Izviđački klub Javor Osijek iz Hrvatske, Odred izviđača Orijen Herceg-Novi iz Crne Gore, Odred izviđača Spartak Subotica, Odred izviđača Lola Niš, Odred izviđača iz Novog Pazara i Odred izviđača Bajina Bašta iz Srbije i izviđači iz Bosne i Hercegovine iz Zenice, Prijedora, Sarajeva, Vareša i Konjica, te 70 volontera, ceremoniji su prisustvovali predstavnici Ambasade SAD-a u Sarajevu, federalnog Ministarstva zdravstva, Grada Zenice, kompanije ArcelorMittal Zenica, Sindikata ove kompanije i Zavoda za borbu protiv bolesti ovisnosti iz Zenice.

Pridružile su nam se brojne zvanice i na taj način uveličali svojim prisustvom ovaj već za nas poseban dan. Učesnicima kampa i gostima ovom prilikom su se obratili Vildana Doder pomoćnica ministra zadravlja FBiH, Sumeja Mujkanović u ime gradonačelnika Fuada Kasumovića koji je iz opravdanih razloga bio odsutan. Nakon toga prisutnima su se obratili i Edin Šarić predsjednik SIGZ-a, i Ernest Badnjević, starješina OI „Dr. Mladen Stojanović“.

Čast da zvanično proglasi kamp otvorenim pripala je Johanu Mackieu, predstavniku američke ambasade u BiH. On je rekao da je izviđaštvo univerzalni čvor koji povezuje sve ljude koji su se ikada time bavili. Jer, pored svih vještina koje ovdje nauče, također će naučiti o drugim kulturama, religijama, tradicijama i cijenit će vrijednost različitosti.

Izviđački ljetni kamp traje do 10. augusta i prva je u nizu aktivnosti u ovom projektu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno