Nogomet

Na Bilinom polju će se igrati Premijer liga?

Na Bilinom polju će se igrati Premijer liga?- Bilino polje je uz stadion Grbavicu najmoderniji u BiH i vrlo izvjesno je da će se na zeničkom hramu fudbala sljedeće sezone igrati premijerligaških fudbal.

Kako sada stvari stoje uvodni dio takmičarske godine 2021/22 kao domaći stadion Bilino polje bi trebala koristiti Mladost iz Doboja kod Kaknja.

Mladosti bi tokom ljetnog dijela sezone odnosno u julu, augustu i septembru svoje domaće mečeve trebala igrati na zeničkom stadionu. Glavni razlog su reflektori.

Od predstojeće sezone svi klubovi prema pravilinku trebaju osigurati stadione s refletkorima za domaće mečeve, pa su se u Doboju kod Kaknja odlučili da prijave Bilino polje.

Kada “opadnu” temperature i utakmice se budu mogle igrati u dnevnom terminu Mladost će se vratiti na svoju MGM Farm Arenu.

Interesantno da je Mladost i prije pet godina u svojoj prvoj premijerligaškoj sezoni nekoliko domaćih utakmica sa starta sezone igrala u Zenici, ali na Kamberovića polju.

Inače, početkom juna počet će i radovi na Bilinom polju jer slijedi promjena terena jer će ubuduće reprezentacija BiH sve takmičarske mečeve igrati na ovom stadionu.

Nogometni savez BiH će finansirati zamjenu travnjaka na stadionu Bilino polje, ali i još neke stvari koje će se ušminkati do početka naredne sezone, te mečeva naše selekcije koje ih očekuju ove godine.

Zanimljivo da će trenutni travnjak Bilinog polja Nogometni savez BiH premjestiti u Trening centar na Crkvičkom brdu u Zenici, gdje se uskoro očekuje gradnja još jednog terena i proširivanje smještajnih kapaciteta.

Podsjećanja radi travnjak na Bilinom polju posljednji put promijenjen u augustu 2012. godine, a dok je trajala rekonstrukcija, NK Čelik je svoje prvenstvene utakmice igrao na Kamberovića polju.

Promjena stadiona tokom sezone za bh. premijerligaše uopšte nije strana pojava. Tako je Olimpik koji je odstupio prvi dio sezone igrao na Otoci, a drugi na stadionu Asim Ferhatović Hase. I Tuzla City posljednja dva domaća meča igra u Banovićima jer je Tušanj rezervisan za susrete Slobode.

Autor: sportsport.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem