Nogomet

NK Čelik sezonu u Kantonalnoj ligi ZDK završio bez poraza: trinaest golova u zadnjem susretu sezone

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NK Čelik sezonu u Kantonalnoj ligi ZDK završio bez poraza: trinaest golova u zadnjem susretu sezone- Nogometaši Čelika danas su na Bilinom polju u okviru posljednjeg 18.kola Kantonalne lige ZDK dočekali gradskog rivala tim Sportinga, te slavili nevjerovatnu pobjedu rezultatom 13:1. Zeničani su zasluženo i to bez poraza osvojili prvo mjesto u ovom rangu takmičenja, te će narednu sezonu igrati u Drugoj ligi FBiH, grupa Centar.

Današnji susret bio je poseban po mnogo čemu, a posebno po tome što su sva službena lica danas bile žene. Četiri sutkinje, te delegat, a zanimljivo da su predstavnici Čelika i Sportinga također pripadnice nježnijeg spola što će sigurno ući u anale našeg nogometa.

Čelik je prvo poluvrijeme riješio u svoju korist rezultatom 6:0. Golove su postizali Mahmutović 2, Šehić, Salijević, Duraković i Kolić. U drugom poluvremenu još golova u mreži gostiju. Prvo je pogodio Smriko za 7:0, a zatim je i Piljug pogodio za visokih 8:0. Do kraja utakmice Durmiš je pogodio za 9:0, te ponovo Piljug za 10:0. Do kraja utakmice još tri gola koja su postigla Šišić, Durmiš i Smriko za 13:0. U finišu utakmice i Sporting je postigao pošasni gol preko Akrapovića. Konačni rezultat na kraju bio je 13:1 u korist Čelika.

Na kraju utakmice pehar za prvaka Kantonalne lige ZDK, ali i pehar za fair-play tim u ovoj sezoni NK Čelik predali su Tarik Hadžimahmutović i Safija Mahmić ispred Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona.

Čelik je sezonu završio na prvom mjestu sa 50 bodova, odnosno 16 pobjeda i dva remija. S druge strane ekipa Sportinga je sezonu okončala samo sa jednim bodom.

U narednoj sezoni crno-crveni će igrati u višem rangu, odnosno Drugoj ligi-Centar, a svi navijači Čelika nadaju se da će se ovaj klub u narednom periodu vratiti u Premijer ligu BiH, odnosno u sami vrh našeg nogometa

Autor: D. Kurbegović/sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno