Ljudi

Na Ahiret preselio Jusuf Šeta, danas dženaza

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas poslije podne namaza, u 13.30 sati u haremu Čaršijske džamije u Zenici biće klanjana dženaza našem sugrađaninu Jusufu Šeti. Ukop će biti obavljen na mezarju Prašnice.

Jusuf (Mehmeda) Šeta, preselio je u utorak na Ahiret u svojoj 79. godini. Iza njega su ostali supruga Mihreta, djeca Emir, Emira i Amela sa porodicama.

Šeta je bio dugogodišnji direktor Kazneno-popravnog zavoda Zenica, žrtva montiranog sudskog procesa krajem 90-tih.

Naime, kao direktor KPZ-a odazvao se na humanitarnu akciju obnavljanja škole u susjedstvu i donio odluku o doniranju boje za krečenje učionica.

Iako odluka donesena u skladu s ovlastima i propisima, bila je povod zaa petogodišnji sudski proces, koji je nakon Kantonalnog i Vrhovni sud FBIH okončao 2005. oslobađajućom presudom.

Naredbom suda Šeta je vraćen u KPZ, ali ne na mjesto s kojeg je smijenjen.

I sam povratak u KPZ ispraćen je brojnim opstrukcijama, na kraju izveden uz policijsku i sudsku pratnju.

Nakon izvjesnog vremena, napušta KPZ i 2011. otvara advokatsku kancelariju i u narednim godinama se uspješno bavi advokatorom.

U prijeratnom, ratnom i poratnom periodu bio je uvaženi i aktivni član zajednice, a od 2008. do 2014. i član Ustavnog suda Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (IZ BiH).

Rahmet duši preminulog, a porodici Šeta u ime redakcije i sugrađana izražavamo saučešće.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno