Ostali sportovi

Muzaferija o uspjehu na Svjetskom prvenstvu: Ovo je za sve vas u BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Muzaferija o uspjehu na Svjetskom prvenstvu: Ovo je za sve vas u BiH- Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija je nakon 16. mjesta osvojenog u kombinaciji na Svjetskom prvenstvu u Cortini d’Ampezzo izjavila da najbolji plasman u historiji bh. skijanja posvećuje svima u domovini.

Mlada 21-godišnja skijašica ostvarila je najbolji rezultat nekog bh. takmičara od nezavisnosti zemlje na Svjetskim prvenstvima u alpskim disciplinama, a nakon trke nije krila zadovoljstvo nastupom i dobrom formom.

“Presretna sam. Još sam pod utiscima. Mislim da sam mogla još bolje ići, ali na kraju je ispalo fantastično. Osjećala sam i mali umor poslije spusta u subotu. Sve nas je poremetilo odgađanje takmičenja u prvim danima Svjetskog prvenstva pa je kombinacija koja je izuzetno zahtjevna došla poslije superveleslaloma i spusta. U svakom slučaju veoma sam zadovoljna nastupom na Svjetskom prvenstvu u Cortini, plasiravši se na 25. mjesto u spustu i danas osvojivši 16. poziciju u kombinaciji.

Mogu reći da smo ostvarili zacrtane ciljeve pa ih i malo premašili. Jednostavno, kako sam rekla, još sam pod utiscima. U dobroj sam formi. Dat ću sve od sebe da nastavim u ovom ritmu, da napredujem iz trke u trku”, kazala je Muzaferija za zvaničnu stranicu Skijaškog saveza BiH.

Najbolji plasman za BiH na Svjetskim prvenstvima u alpskim disciplinama dodatni joj je motiv da u budućnosti pokuša biti još bolja.

“To je predivno saznanje. Evo, kada je tako, ovaj uspjeh posvećujem svima u našoj domovini. Ovo je za sve vas u BiH. Nadam se da ću u narednim godinama imati dobre rezultate, na pravi način afirmisati našu zemlju i obradovati sve navijače”, izjavila je Elvedina Muzaferija.

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno