Košarka

Musa najbolji strijelac i asistent turnira

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine je na jakom turniru u turskoj Konyi završila na petom mjestu sa pet pobjeda i samo dva poraza. Pobjedili smo Njemačku, Srbiju, Gruziju i dva puta Kinu, a izgubili od domaćina Turske nakon produžetka, inače pobjednika turnira i od Italije. O tome smo vas redovno izvještavali na našem i vašem portalu Zenicablog.

Pored kolektivnog uspjeha naš Džanan Musa, koji je predvodio našu reprezentaciju, jedan od najperspektivnijih košarkaša u Evropi, te je na kraju turnira ostvario sjajne rezultate u individualnoj statistici. Musa je sa prosjekom od 21,5 poena po meču najbolji strijelac turnira, a ukupno je postigao 128 poena u šest utakmica (u odlučujućoj utakmici za 5.mjesto protiv Kine postigao je 31 poen, imao 7 skokova i 6 asistencija). Pored sjajne statistike u poenima Musa je također i vodeći asistent turnira sa 5,33 asistencija po meču što su ukupno 32 asistencije u šest mečeva.
Treba spomenuti i to da se Musa borio sa bolesti i velikom temperaturom na cijelom turniru i protiv Turske je zadobio jedan nezgodan udarac iznad oka, kažu iz našeg tabora.

Da podsjetimo Musa je briljirao na Evropskom kadetskom prvenstvu koje je održano u Latviji 2014.godine, gdje je postao najbolji strijelac turnira i vodio našu reprezentaciju do sjajnog osmog mjesta, što je i najveći poslijeratni uspjeh naše reprezentacije, uz osmo mjesto seniorskog tima na prvenstvu 1993. godine. Džanan Musa nastupa, odnedavno, za zagrebačku KK Cedevitu i nadamo se da će u budućnosti biti nosilac igre reprezentacije BiH. Čestitke Džananu Musi na ovim priznanjima i od sportske redakcije Zenicabloga.

Konačan plasman na turniru u Turskoj:
1.Turska
2.Litvanija
3.Francuska
4.Italija
5.BiH
6.Kina
7.Latvija
8.Gruzija
9.Srbija
10.Crna Gora
11.Njemačka
12.Rusija

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno