Košarka

Dvije gostujuće pobjede Kengura

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proteklog vikenda na rasporedu je bilo 13. kolo lige mladih ZDK. Dvije selekcije Kengura su bile aktivne u ovom kolu. Pioniri Kengura su gostovali ekipa KK ABC iz Matuzića, dok su juniori Kengura gostovali KK Krivaja iz Zavidovića. Kenguri sa ovih gostovanja su se vratili sa maksimalnim učinkom od dvije pobjede.

Pioniri Kengura su došli do još jedne pobjede i tako ostali usamljeni na vrhu tabele lige mladih gdje imaju maksimalan učinak od 9 pobjeda iz isto toliko utakmica. Od samog početka su nametnuli odličnu igru koja je rezultirala konačnim rezultatom 44: 86. Juniori Kengura su također došli do rutinske pobjede u Zavidovićima. Od samog početka se vidjela razlika u kvalitetu koja je rezultirala pobjedom od +18 poena 41 : 59. Najefikasniji u ekipi Kengura bio je Vildan Hodžić sa 24 poena.

U narednom 14. kolu Kengur će biti domaćin ekipi KK Ten.

Rezultati:
Pioniri: KK ABC- KK Kengur 44: 86
Juniori: KK Krivaja- KK Kengur 41: 59

Jasmin Efendić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno