Zločini

MUP ZDK: Izvršenim pretresom kuće u Visokom pronađena opojna droga

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

MUP ZDK: Izvršenim pretresom kuće u Visokom pronađena opojna droga – U okviru aktivnosti na suzbijanju i preveniranju neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, kao i aktivnosti koje su poduzimane u okviru međunarodne operativne akcije “JAD 2018”, policijski službenici Policijske stanice Visoko su, postupajući po naredbi Općinskog suda u Visokom, izvršili pretres kuće koja se nalazi u naseljenom mjestu Buci, a koju koriste lica S.M. i S.A., iz Visokog.

Izvršenim pretresom kuće i pomoćnih objekata, pronađeni su i privremeno oduzeti slijedeći predmeti:

  • praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed u ukupnoj težini od 228 grama, koja je bila upakovana i podijeljena u pet pojedinačnih sadržaja,
  • digitalna vaga za precizna mjerenja,
  • ogledalo sa tragovima bijelog praha i
  • aluminijska tabla i papirna cjevčica sa tragovima bijelog praha.

Prilikom poduzimanja naznačenih aktivnosti lice S.M. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Visoko, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Sporna materija i predmeti su oduzeti i bit će predmet potrebnih vještačenja.

Nakon prikupljenih dokaza i obavještenja, policijski službenici Policijske stanice Visoko će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona dostaviti Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, protiv osumnjičenog lica S.M., rođenog 1992. godine, iz Visokog, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog zakon FBiH.

 

 Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranjeStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno