Zločini

Akcija SIPA-e u Zenici: Zaplijenjena droga – ima uhapšenih

Foto: ilustracija
Foto: ilustracija
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Akcija SIPA-e u Zenici: Zaplijenjena droga – Na području Zenice izvršeni su pretresi i uhapšene tri osumnjičene osobe te pronađena i oduzeta veća količina različitih narkotika namijenjenih ilegalnom narko-tržištu.

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, na području Zenice izvršili su opsežnu akciju koja je rezultirala pronalaskom i zaplijenom oko 20 kilograma različitih opojnih droga.

U akciji su uhapšene tri osumnjičene osobe, a postupajući tužitelj je u sjedištu SIPA-e koordinirao aktivnosti na terenu.

Aktivnosti su realizirane u suradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA) BiH.

U akciji je pronađena i zaplijenjena veća količina različitih opojnih droga: 15 kilograma cannabis-marihuane, 3,9 kilograma amfetamina (speed), 0,316 kg amfetamina (ecstasy) i 0,4 kilograma heroina.

Navedene količine opojne droge na ilegalnom narko-tržištu dostižu cijenu od više desetina hiljada KM.

Akcija predstavlja odlučan udarac agencija za provođenje zakona strukturama narko-kriminala na području ZDK-a i BiH.

Osobe lišene slobode bit će predate postupajućem tužitelju koji će nakon ispitivanja donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Izvor: N1



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno