Zenica

MUP ZDK: Eksplodirala plinska boca, povrijeđene dvije osobe

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na zgradi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica oko 8.30 sati došlo je do požara, uslijed eksplozije plinske boce u kojem su povrijeđene dvije osobe.

Prema informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona požar na zgradi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, na kojoj je u toku obnova krova, izbio je oko 8.30 sati nakon eksplozije plinske boce. Odmah je na mjesto događaja upućena Profesionalna vatrogasna jedinica i pripadnici MUP-a.

“Prilikom eksplozije plinske boce dvije osobe su povrijeđene i prebačene u Kantonalnu bolnicu Zenica gdje će im biti konstatovan stepen povreda”, kazali su iz Operativnog centra MUP-a ZDK.

Nakon požara u BNP: Jedan radnik u kritičnom stanju prebačen na KCUS, drugi zadržan u KBZ

Na mjestu događaja u toku je uviđaj, a izašli su i inspektori protivpožarne zaštite i zaštite na radu.

Inače, na zgradi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica izvode se radovi na sanaciji krova zgrade, zbog čega je došlo do eksplozije plinske boce te stepen povreda radnika bit će poznati naknadno.

VIDEO+FOTO: Požar na zgradi BNP-a Zenica, povrijeđeni radnik prebačen u KBZ



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno