Nesreće

Nakon požara u BNP: Jedan radnik u kritičnom stanju prebačen na KCUS, drugi zadržan u KBZ

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kako je Zenicablog već objavio NA OVOM LINKU, u jutarnjim satima došlo je do požara na radilištu na zgradi Bosanskog narodnog pozorišta.

Na toj lokaciji već danima se obavlja izmjena i obnova ravnog krova, a požar je uzrokovan zapaljenjem bitumena.

Prema podacima iz Uprave policije MUP-a ZDK, dvije osobe su zadobile povrede u jutrošnjoj nesreći, te su prebačene u Kantonalnu bolnicu Zenica.

-Jedna osoba, radnik na gradilištu, ima teške povrede i život mu je direktno ugrožen. Zbog karaktera i ozbiljnosti povreda, hitno je iz KBZ prebačen u Klinički centar Univerziteta Sarajevo – KCUS, gdje mu se ljekari bore za život. Stanje drugog povrijeđenog radnika je mnogo bolje, on je zadržan na liječenju u KBZ, rečeno nam je.

Četrdesetpetogodišnji radnik inicijala B.M. (1978.), je transportovan u Sarajevo, a njegov kolega N. V. (1970.), zadobio je lake povrede i on je u KBZ.

Nesreća na spomenutom gradilištu desila se jutros oko 8.25 sati, a uviđaj su obavili službenici Odsjeka kriminalističke policije MUP-a ZDK te inspektori za zaštitu na radu i zaštitu od požara.

VIDEO+FOTO: Požar na zgradi BNP-a Zenica, povrijeđeni radnik prebačen u KBZ



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno