Košarka

Muminović umjesto Hodžića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon sinoćnjeg, novog debakla u Ligi 12 BiH za košarkaše, u okviru 7. kola kod Mladosti u Mrkonjić Gradu, trener Čelika Nedžad Hodžić podnio je ostavku.

Čelik je, nakon razlaza u nedjelju sa Eldinom Čamdžićem i Mikom Golubovićem, sinoć poražen s čak 49:92, pa je Hodžic ovog puta na sebe preuzeo odgovornost.

Upravni odbor Omladinskog košarkaškog kluba «Čelik» održao je jutros vanrednu sjednicu na kojoj je jednoglasno prihvaćena ostavka šefa stručnog štaba Nedžada Hodžića. Potez trenera koji je protekle dvije i po godine bio naš prvi trener i pod čijim vodstvom je OKK «Čelik» nakon tri sezone izborio povratak u najviši rang takmičenja, ocijenjen je moralnim nakon dva rezultatski uvjerljiva poraza od Građanskog u Zenici i sinoć od Mladosti u Mrkonjić Gradu. «Nedžad Hodžić je čovjek maksimalno vjeran Čeliku, uradio je veliku stvar za ovaj klub čiji će i dalje biti član i na tome mu odajemo priznanje. Sezona je pratkično tek počela i uvjereni smo da će OKK Čelik, zajedno sa svojim prijateljima i navijačima ispuniti cilj – izboriti opstanak u Ligi 12», izjavio je Kasim Sarajlić, predsjednik OKK Čelik.

Do angažmana novog šefa stručnog štaba, ekipu će privremeno voditi Ahmed Muminović, dosadašnji prvi saradnik Nedžada Hodžića. Nardnu utakmicu OKK Čelik igra u subotu, od 20 sati u Areni Zenica, kada ćemo ugostiti sportske prijatelje HKK «Široki» iz Širokog Brijega.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno