Zabava

Multiplex Ekran Zenica: 15. oktobra – Europski dan umjetničkog filma

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Multiplex Ekran Zenica: 15. oktobra – Europski dan umjetničkog filma – Multiplex Ekran Zenica: 15. oktobra – European Art Cinema Day – Drugo izdanje Europskog dana umjetničkog kina (EACD) održat će se u nedjelju, 15. oktobra 2017. godine i u Multiplexu Ekran Zenica.

Događaj je uspješno pokrenut 2016. godine od strane CICAE (International Confederation of Cinemas Cinemas) u suradnji s Europa Cinemas. Više od 300 kina širom Europe sudjelovalo je u prošlogodišnjem prvom izdanju, a ove godine aktivnosti se priključuje i Multiplex Ekran Zenica!

Sudjelovanjem na ovom događaju kao članica mreže Europa Cinemas, naša kuća će imati priliku aktivno istaknuti svoj identitet i evropska uvjerenja zeničke javnosti i MultiplexaEkran kao medija.

Odlučili smo se da ponudimo cjelodnevni program nekih od najboljih i najnagrađivanijih izdanja evropske kinematografije po jedinstvenoj cijeni ulaznice od 2,50 KM.

Ono što čini ovaj dan posebnim za nas kao dio mreže Europa Cinemas je da jasno pokazujemo evropski fokus u smislu našeg programa – posvećenost evropskim filmovima i aktivnostima na području promocije i inovacija s ciljem povećanja posjete za ovakve filmove.

Nadamo se da ćete uživati u projekcijama u nedjelju, 15. oktobra i upoznati kulturnu raznolikost evropskih produkcija, kao i svakodnevnu predanost kinematografske mreže kako bi se omogućilo zahtjevno i originalno programiranje za svu publiku.

 

Raspored projekcija u okviru European Art Cinema Day – nedjelja 15. oktobar:

11:00 i 13:00 sati NEPAROŽDERI (The Oddsockeaters); animirani – sinhronizovano; zemlja porijekla: Češka, Slovačka, Hrvatska ; trajanje: 86 minuta

14:30 i 17:00 sati DALIDA ; biografski; zemlja porijekla: Francuska, Italija; trajanje: 124 min

19:30 sati SLAVA ( Glory); drama; zemlja porijekla: Bugarska; trajanje: 101 minuta

21:15 TONI ERDMAN ( Tony Erdmann); zemlja porijekla: Njemačka, Austrija; trajanje: 162 min

Informacije i rezervacije mjesta na kino blagajnama ili putem telefona 032 407 518 svaki dan od 16:30 sati.

Uživajte u projekcijama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno