Zabava

Dječiji film festival: najveća i najduža filmska smotra za djecu BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dječiji film festival: najveća i najduža filmska smotra za djecu BiH – Dječiji film festival, sad već tradicionalno predstavlja najveću i najdužu filmsku smotru za djecu u Bosni i Hercegovini.

Završne priopreme za četvrto izdanje več teku na dvije lokacije: Multiplex Ekran Zenica i Muzej Grada Zenice na kojima će se u periodu od 30. oktobra do 05. novembra 2017. desiti nova pozitivna priča koja okuplja sve generacije.

Cilj festivala jeste da svako dijete koje poželi da doživi čaroliju gledanja filma u kinu, druži se sa svojim vršnjacima ali i sa porodicom, nauči nešto novo i kulturno se obrazuje, može sve to da ima po veoma pristupačnim festivalskim cijenama.

Ove godine smo pripremili:

Filmski program koji sačinjavaju fantastični filmovi iz SAD, Švicarske, Luksemburga, Belgije, Njemačke, Švedske, Francuske,Češke, Norveške, Južne Koreje i Australije.
Među njima su animirani 3D filmovi, igrani filmovi sa svjetskih festivala, dokumentarni o životu životinja i druge sjajne priče, ai poneke misterije.
Na ovogodišnjem festivalu ćemo predstaviti 21 filmski naslov kroz više od 76 kino projekcija, od čega 10 premijernih naslova porodične i dječije produkcije koji nisu redovno prikazivani u BiH kinima.
Posebno smo ponosni na činjenicu da više od 65 % programa čine filmovi vanholivudske porodične i dječije nezavisne produkcije iz evropskih zemalja.

I to nije sve..
Tokom sedam dana Festivala na više od 40 kreativnih radionica pridružit će nam se naši dragi omiljeni likovi iz crtića te zajedno s nama uživati u igri, plesu i druženju..
Moramo napomenuti da su radionice usaglašene sa nastavnim planom i programom za učenje kroz vršnjačku edukaciju putem vannastavnih aktivnosti.

Kao i prethodnih godina i ove godine uz pomooć prijatelja festivala: Grad Zenica i Raiffeisen banke , te Generalnog pokrovitelja festivala Arcelor Mittala Zenica obezbijedili smo najpristupačnije cijene kino ulaznica na svijetu.

Vidimo se 30. Oktobra u Multiplexu Ekran a do tada nas pratite na našoj FB stranici:

https://www.facebook.com/DjecijiFilmFestival



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno